Temos
Jei kankina reumato skausmai, padės beržo lapai


Nedaug yra augalų, turinčių tik jiems vieniems būdingą išorę, kuri visam kraštovaizdžiui gali suteikti charakteringą vaizdą. Be jokios abejonės, beržas yra vienas tokių augalų. Nors beržų yra nemažai visoje Vokietijos Federacinės Respublikos teritorijoje, tačiau daugiausia jų vis dėlto auga šalies šiaurėje. Tai 20-30 metrų aukščio liekni medžiai, jų baltas liemuo bei sodri svyrančių šakų žaluma teikia, pavyzdžiui, dideliems tyrlaukiams aplink Liuneburgą tik jiems būdingą veidą.

Pavasarį nuskinkite jauną beržo lapelį ir patrinkite tarp dviejų pirštų. Pajusite, kad pirštai tapo lipnūs. Tai ir bus geriausias ženklas, jog jau atėjo metas juos rinkti ir panaudoti sveikatos labui. Nubraukite keletą saujų beržo lapų nuo medžio — o dar geriau skinti juos po vieną! Tik nenuplėškite visos šakos iš karto, nes medis turi ir toliau gyventi! Ir būtinai atkreipkite dėmesį, kad nei žirginėliai, nei šakelės į jūsų surinktą medžiagą nepatektų!

Šią medžiagą išdžiovinę, patalpinkite į hermetišką, tvirtai uždarytą dėžutę arba į tamsų stiklinį indą. Ir štai Motina gamta vėl padovanojo jums naudingą gydomąją arbatą, kurios skonis, tiesa, šiek tiek karstelėjęs, tačiau ji pati turi puikių gydomųjų savybių.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos