Temos
Gudobelės dėka širdis išlieka jauna

Puslapis: 4

Mūsų geografinėje platumoje galima sutikti dviejų rūšių gudobelės; botanikas skirsto jas į vienapiestes ir dvipiestes. Mums gi tai neturi jokios reikšmės, kadangi abu šie augalai turi tas pačias gydomąsias savybes. Ojos pirmiausia taikomos vadinamajai "mažajai širdies terapijai".

Ar jūs kada nors susimąstėte apie tai, kokius krūvius širdis turi pakelti, kad jūsų kraujo apytaka būtų stabili? Ji plaka 100 000 kartų per dieną ir pumpuoja deguonimi prisotintą kraują iš plaučių į pačias nuošaliausias jūsų kūno kerteles. Tam panaudojama tokia energija, kurios pakaktų vienam geležinkelio vagonui pakelti į vieno metro aukštį.

Savo širdies labui jums reikia dar kai ką nuveikti: kuo daugiau judėkite! Širdis yra vienintelis pasaulyje variklis, kuris gana anksti ima rodyti susidėvėjimo požymius, jei tik jam nesuteikiame pakankamų krūvių. Treniruotės metu suskaičiuokite savo pulsą! Jis neturėtų viršyti skaičiaus, kurį gausite, kai iš 180 atimsite savo amžių. Tai pagrindinė taisyklė!

Mokslininkai nustatė, kad sistemingai besitreniruojančio šešiasdešimtmečio širdies darbas gali būti toks pats, kaip ir keturiasdešimtmečio, kuris visiškai nesportuoja.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos