Temos
Gudobelės dėka širdis išlieka jauna

Puslapis: 3

Jei belipant laiptais pradedate sunkiai kvėpuoti, turite stabtelėti ir pailsėti, galima kalbėti apie širdies nusilpimo pradžią— gydytojas tai pavadintų "širdies nepakankamumu". Tokiu atveju jūs būtinai turėtumėte pradėti gydytis gudobele, kuri jūsų negalavimus gerokai palengvins! Taigi imkite vieną valgomą šaukštą džiovintų žiedų, suberkite į puodelį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite aštuonioms minutėms, kad pritrauktų. Geriausia šią arbatą gerti po puodelį rytais, esant tuščiam skrandžiui, bei vakarais prieš miegą. Žinoma, jūs neturėtumėte tikėtis greito gudobelės arbatos poveikio, nes jos sudėtyje esančios medžiagos gydo patikimai, bet kartu ir labai švelniai. Šį gydymą jūs turite tęsti mažiausiai keturias savaites. Tik po to būtinai pajusite "širdies palengvėjimą", tapsite darbingesni ir žvalesni.

Sebastijanas Kneipas iš Viorishofeno kurorto Algojuje buvo garsiausias visų laikų "vandens daktaras". Bet tik nedaugelis žino, kad šiuolaikinės Kneipo terapijos pagrindėjas buvo ir puikus mūsų krašto gydomųjų augalų žinovas. Savo raštuose jis visą laiką pabrėžia, kokią didelę reikšmę turi žmogui "Dievo vaistinė". Knygoje "Mano testamentas sveikiems ir ligoniams", parašytoje 1895 metais, jis kreipiasi į žmones, ragindamas: "Nepagailėkite laiko ir, eidami pasivaikščioti ar turėdami kitą panašią galimybę, būtinai prisirinkite vaistažolių!"

Eidami kitą kartą pasivaikščioti į gamtą, prisiminkite šiuos žodžius!

Jums visiškai nebūtina tapti "kietu" mokslo apie vaistažoles ekspertu. Tačiau truputis elementarių žinių tikrai niekam nepakenks.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos