Temos
Jei skauda skrandį


Kaip rodo patirtis, vaikai ir jaunimas greičiau pasigauna skrandžio gleivinės uždegimą nei suaugusieji. Tą galima lengvai paaiškinti: ūmus skrandžio gleivinės uždegimas, kitaip vadinamas skrandžio kataru arba gastritu, atsiranda tik dėl netvarkingo maitinimosi. Šitoje srityje suaugusieji jau turi patirties. Jie dažnokai susilaiko nuo kenksmingų medžiagų. Kaip žinoma, piktnaudžiavimas alkoholiu ir nikotinu skatina gastrito atsiradimą.

Taigi jeigu jūsų šeimos narys arba jūs patys sergate skrandžio sutrikimu, privalote žinote ir mokėti sau pagelbėti. Geriausias Kneipo ginklas šiam negalavimui įveikti — šlapiai šaltas pavilgas kūnui. Tai ypatinga Kneipo pavilgo forma.

Paimkite paprasčiausią virtuvinį rankšluostį ir sulenkite jį du arba tris kartus. Pavilgas turės būti tokio dydžio, kad uždengtų pilvą nuo šonkaulių iki gaktos. Tada panardinkite sulenktą rankšluostį į šaltą vandenį, gerai išgręžkite ir klokite pacientui ant pilvo. Ant viršaus užklokite sausą lininį rankšluostį, kuris turi būti didesnis už šlapiąjį, irjuo kaip tarpine skepeta apsukite visą kūną. Ant viršaus užklokite vilnonę antklodę taip, kad tarpinė skepeta viršuje ir apačioje šiek tiek išsikištų. Jeigu atlikote visus mūsų nurodymus, vadinasi taisyklingai uždėjote kompresą. Iš pradžių būsite nelabai įgudę, bet norėtume, kad jūs laikytumėtės mūsų nurodymų:

Kneipo procedūrų technika nuo seno mediciniškai patikrinta ir palaiminta.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos