Temos
Jei skauda skrandį

Puslapis: 4

Nelaikykite namuose ramunėlių ilgiau kaip aštuonias savaites, nes eteriniai aliejai išgaruoja ir vaistažolės netenka savo galios. Prireikus nusipirkite nedidelį kiekį ramunėlių vaistinėje.

Jei sutriko skrandis ir uždegimas apėmė gleivinę, keletą dienų patausokite savo virškinimo organą. Pabadaukite, jei galite, arba valgykite tik lengvai virškinamą maistą: pertrintas sriubas, džiūvėsius, liesą kumpį arba vištieną, pageidautina be riebalų.

Patirtis rodo, jog gastritu dažniausiai serga rūkaliai ir stiklelio mėgėjai. Susirgus gastritu būtina atsižadėti rūkymo bei alkoholio. Jei išgėrę kavos puodelį pajutote rėmenį, keiskite mėgiamą kavos rūšį švelnesne. Vadinasi, skrudinta kava kenkia jūsų skrandžiui. Dėl to ilgainiui gali atsirasti skrandžio gleivinės uždegimas. Psichinė įtampa — pyktis ir rūpesčiai — taip pat gali neigiamai atsiliepti skrandžiui. Šiuo atveju geriausiai padės autogeninė treniruotė ar kitokie atsipalaidavimo pratimai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos