Temos
Šieno maišelis ir vonia padės skaudančiam skrandžiui


Ar žinote, kaip išvengti skrandžio skausmų, užgydyti skrandžio opą? Pamirškite bandeles bei skrudintą duoną — valgykite tik rupią ruginę duoną, venkite cukraus bei saldumynų, išgerkite kasdien po kelias stiklines kopūstų sulčių! Kopūstų sultyse esama daug uždegimą stabdančio vitamino U (moksliškai: metionino), kuris gydo vidaus organų žaizdas. Ant stalo visada turi būti vitaminingų daržovių.

Taip pat nustatyta, kad baltai bei skrudintai duonai arba bandelėms patekus į mūsų skrandį, išsiskiria virškinti pasirengusios aštrios skrandžio sultys. Jų dažnokai esti per daug tokiam menkam objektui suvirškinti, ir jos nukeliauja su maistu į dvylikapirštę žarną. Valgant rupių miltų duoną atsitinka atvirkščiai: patekęs į skrandį maistas stabdo skrandžio sulčių išsiskyrimą, jos netenka savo aštrumo.

Sergant ūmia skrandžio opa pirmiausia reikia imtis gydymo, o po to galima pagalvoti apie vandens terapiją. Atsiradus skrandžio opos požymiams, gulkitės į lovą, laikykitės dietos ir gerkite vaistažolių (ramunėlių) arbatą. Savijauta pagerės! Jeigu sergate chroniška opalige, patartume gerą, skausmus mažinančią Kneipo priemonę — karšto šieno maišelį ant pilvo. Tačiau, jeigu įtariamas skrandžio trūkimas ar kraujavimas, karščio dėti nereikėtų.

Šilti pavilgai ir apsivyniojimai labai ramina chroniškus skausmus. Pavyzdžiui, uždėtas karšto šieno maišelis išskiria tausojančią šilumą ir pagyvina vietinę bei bendrą virškinimo organų kraujotaką. Be to, tam tikrą poveikį vidiniams organams daro odos refleksai.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos