Temos
Šieno maišelis ir vonia padės skaudančiam skrandžiui

Puslapis: 2

Svarbiausias šilto pavilgo bruožas — tai šilumą laikančio paketo fizikinės-terminės savybės. Koks jį sudarančių cheminių medžiagų poveikis organizmui, dar nėra pakankamai išaiškinta, tačiau galima manyti, kad šieno veiksmingosios medžiagos per odos poras gali patekti į kraują.

Raminantį šieno maišelį labai nesunku paruošti namuose. Pakanka nedidelio grubaus lino arba mitkalio (audinys iš dilgėlių pluošto) maišelio, kurį galima greitai pasisiūti namuose. Taip pat tinka nenaudojamas pagalvės užvalkalėlis.

Pasiruošę į maišelį pripilkite du trečdalius šieno. Tada dėkite maišelį į didelį puodą ar dubenį ir užpilkite jį verdančiu vandeniu. Ketvirčiui valandos palikite prisitraukti. Po to maišelį nuspauskite taip, kad vanduo iš jo nebetekėtų. Patikrinkite, pridėję plaštaką, ar ne per karštas, ir klokite gulinčiam ligoniui ant pilvo. Maišelį uždenkite rankšluosčiu ir apklokite vilnone antklode.

Mūsų skrandis — tai maždaug dviejų su puse litro talpos indas. Į jį ateina stemplė, jis baigiasi (maždaug 3 cm virš bambos) dvylikapiršte žarna. Skrandžio sienelę sudaro keli besikryžiuojantys raumenų sluoksniai. Jų užduotis gerai sumaišyti skrandžio turinį ir stumti jį išėjimo link. Skrandyje yra maždaug 5,2 mln. liaukų, kurios dalyvauja virškinimo procese. Jos gamina tris pagrindines medžiagas: maisto skaidymui reikalingą druskos rūgštį, pepsiną, kuris skaido baltymus, ir neutralias gleives, saugančias gleivinę nuo druskos rūgšties. Jeigu skrandis ima gaminti nenormaliai daug sulčių, kyla pavojus, kad rūgštis pragrauš gleivinę. Taip atsiranda nelemtosios skrandžio žaizdos.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos