Temos
Šieno maišelis ir vonia padės skaudančiam skrandžiui

Puslapis: 3

Norėdami išvengti žaizdų, pirmiausia turime gerai sukramtyti maistą. Kramtant skiriasi seilės, ir mūsų maistas gerai susimaišo su seilių substancija urogastronu, kuris taip pat saugo jautrią skrandžio gleivinę nuo pakenkimų.

Beje, jau senokai įrodyta, kad mažų mažiausiai pusei visų ligų didelę įtaką daro psichinės problemos. Todėl psichosomatika (graikiškai Psyche — siela; Soma — kūnas) nagrinėja organizmą ir psichiką kaip vieną visumą. Šiuo požiūriu skrandžio ir dvylikapirštės žarnos žaizdos yra puikiausias pavyzdys.

Kiekvienas iš mūsų esame patyrę, kad rūpesčiai ar kitos didelės dvasinės problemos tuoj pat atsiliepia skrandžio darbui: skrandis spazmiškai susitraukia lyg nuo smūgio į paširdžius, o tie spazmai sukelia nepakeliamus skausmus. Dar blogiau, kai žmogus ilgai laiko piktumą ar rūpesčius savyje: chroniški skrandžio spazmai trikdo kraujotaką skrandžio gleivinėje. Nepakankamai aprūpinant gleivinę krauju, ilgainiui formuojasi skrandžio nepakankamumas.

Šiuo atveju patyrę Kneipo instruktoriai pataria atpalaiduojančias vonias. Pripilkite į vonią 37° C vandens ir įpilkite valerijonų ekstrakto (jį nusipirkite vaistinėje). Tokioje vonioje gulėkite ne ilgiau kaip pusę valandos. Išlipę sausai nusišluostykite ir bent pusvalandį pailsėkite. Šilta valerijonų vonia galite mėgautis du tris kartus per savaitę.

Geriausia skrandžio bei žarnyno ligas gydyti pagal 4 savaičių Kneipo kursą sanatorijoje. Įvairios vandens procedūros padeda pašalinti vegetacinius sutrikimus.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos