Temos
Kaimiškos priemonės nuo kosulio

Puslapis: 2

K. Skreplių išsiskyrimą (atsikosėjimą) skatina bruknių sultys, sumaišytos su cukraus sirupu arba medumi- Šį sirupą reikia vartoti gana dažnai po 1 valgomąjį šaukštą. Gydymosi metu rekomenduojama gerti žemuogių nuovirą.

L. Keturiasdešimtmetį vyrą penkerius metus kankino baisus kosulys. Jo kvėpavimas buvo pasunkėjęs, kankino diegliai, aštrus skausmas šone ir gausus skreplių išsiskyrimas. Vieną pavasarį grumtynės su skausmais ligoniui pasidarė nepakeliamos. Jokie vaistai negalėjo palengvinti jo kančių. Tuomet visas ligonio kūnas buvo įtrintas aguonų aliejumi. Tai sukėlė labai gausų prakaitavimą, kuris truko 48 valandas. Po šios procedūros ligonio sveikata taip pagerėjo, kad po dviejų savaičių jis jau galėjo dirbti fizinį darbą.

M. Nuo įsisenėjusio sauso kosulio padeda tokia priemonė: paimti maždaug suaugusio žmogaus delno dydžio skudurą, gausiai sutepti jį kurpiaus pikiu ir prilipdyti ant nugaros, tarp menčių. Keisti skudurą su pikiu kas 2-3 dienas.

N. Nuo kosulio padeda ir šie milteliai:

Sumaišyti 30 g rudmenės šaknų miltelių, 15 g krapų miltelių ir 60 g cukraus.

Suaugusiems vartoti po 0,5 arbatinio šaukštelio miltelių, vaikams -perpus mažesnę dozę 2 kartus per dieną.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos