Temos
Kas gerai miega, tas ilgiau gyvena

Puslapis: 9

Ischialgija ir kitos neuralgijos. Nervų skausmai vadinami neuralgijomis. Sia prasme ne kas kita yra ir dauguma galvos skausmų. Tačiau prie neuralgijų priskirtini yra tiktai tokie nervų skausmai, kurie prasideda labai staiga, tarsi priepuolis, kai nesergama jokia organine liga, ir tartum be jokių pašalinių priežasčių, tikriau sakant, kaip perkūnas iš giedro dangaus. Neuralgijos „priepuolis" ištinka netikėtai, skausmas akimirksniu nepaprastai sustiprėja ir laikosi kelias minutes ar valandas, kol vėl išnyksta beveik taip pat greitai, kaip ir buvo atsiradęs. Sunkiausia neuralgija yra veldinio, sėdimojo ir tarpšonkaulinių nervų. Iš tikrųjų sunkiai sergančiaisiais pirmiausia turi pasirūpinti neuropatologas, o vėliau, gydytojui patarus, geriausia yra nuvažiuoti į atitinkamą kurortą. Dabar jau vandens procedūros galės daryti stebuklus, pačios vienos arba kartu su kitomis gydymo priemonėmis.

Apskritai imant, ūmių priepuolių atvejais geriausiai padeda skaudamos vietos šildymas arba ant jos uždėtas kompresas (su šieno pakritų arba jų ekstrakto priedais), karštos šieno pakritų nuoviro vonios visam kūnui ir ligi juosmens, o sergant veido neuralgija — garinimasis karštais garais.

Ilgai gydytis tinka visais, pradedant kelių ir baigiant viso kūno, apsiliejimais, nes jie gerina organizmo medžiagų apykaitą. Sergant ischialgija šlaunų apsiliejimus šaltu vandeniu (kai nėra priepuolių) reikia daryti pakaitomis su karštomis šieno pakritų voniomis ligi juosmens.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos