Temos
Kodėl žmones dažnai serga ir anksti miršta


Įžymaus mokslininko daktaro N. V. Vokerio tvirtinimu, beveik visas ligas ir ankstyvą mirtį sąlygoja neteisinga mityba, neleistini mišiniai mūsų maiste ir galiausiai storosios žarnos užsikimšimas bei jos deformacijos. Autorius šiame skyriuje konspektyviai išdėsto daktaro Vokerio pažiūras tikėdamasis, kad ateityje šio ir kitų mokslininkų knygos bus išverstos į rusų kalbą.

Neapsišvietęs miesčionis laiko save "gigantišku vamzdžiu", pro kurio vieną galą įeina maistas, o pro kitą išeina atliekos. "Mesk į "vamzdį" ką nori - viskas sudegs!" - galvoja daugelis. Taip, sudegs, tačiau jeigu į tą "vamzdį" bus sumesti ne tie produktai, kurie reikalingi organizmui, tai "sudegs" 25 - 50 Jūsų gyvenimo metų.

Daugeliu ligų susergama dėl virškinimo atliekų sankaupos storojoje žarnoje. Daugelio žmonių storoji žarna taip užkemšama įvairiomis atliekomis, jog belieka tik maža skylutė. Priklausomai nuo to, kurioje storosios žarnos vietoje susiformuoja sąsmaukos, susiaurėjimai ir kt., sunegaluoja vienas ar kitas žmogaus organas.

Vis dėlto kodėl storojoje žarnoje susikaupia tiek daug atliekų? Daktaro Vokerio tvirtinimu, tai atsitinka dėl krakmolingų produktų bei virto, kepto ir skrudinto maisto vartojimo. Krakmolo molekulė netirpsta nei vandenyje, nei spirite, nei eteryje. Šios netirpios dalelės, patekusios į mūši; kraują, užteršia jį savotiškomis "kruopomis". Kraujui cirkuliuojant

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos