Temos
Kodėl žmones dažnai serga ir anksti miršta

Puslapis: 2

šios "kruopos" nusėda įvairiose organizmo vietose. Virtas, keptas ir skrudintas maistas visiškai nemaitina storosios žarnos sienelių ląstelių, t.y. marina jas badu. Augalinis maistas, priešingai, maitina storosios žarnos sieneles ir apskritai valo žarnyną.

Per 40 savo gyvenimo metų žmogus suvalgo, sakykim, 40 000 pietų,' pusryčių ir vakarienių. Jeigu jis maitinasi daugiausia krakmolingu ir virtu maistu, tai toks maistas, slinkdamas per storąją žarną, palieka atliekų sluoksnį, iš kurio susidaro plėvelė. Tokioje storojoje žarnoje smarkiai sutrinka peristaltika. Dėl to atsiranda vidurių užkietėjimas bei daugelis kitų ligų.

Pagrindinės ir didžiausios mūsų mitybos klaidos yra šios:

1. Gausus baltymų vartojimas manant, jog tik baltymai suteikia organizmui jėgų. Dėl nuolatinio baltymų puvimo žarnyne apnuodijamas kraujas.

2. Teisingų maisto gaminimo metodų nežinojimas - ilgas virimas, naudingų mineralinių druskų nuvirinimas bei vitaminų sunaikinimas.

3. Baltos duonos, saldžių bandelių, sausainių, saldumynų vartojimas. Cukraus perteklius padidina rūgščių kiekį kraujyje ir sukelia angliavandenių rūgimą skrandyje. Nuolatinė šarminių produktų stoka maiste neleidžia neutralizuoti rūgščių, kurios susidaro maitinantis baltymais ir rūgstant angliavandeniams.

4. Žalių daržovių, žalumynų ir vaisių stoka mitybos racione, ypač žiemos mėnesiais, kadangi tik šiuose produktuose yra mineralinių druskų bei vitaminų.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos