Temos
Kodėl žmones dažnai serga ir anksti miršta

Puslapis: 4

Pieną vertėtų aptarti detaliau. Be dr. Vokerio ir dr. Gargeno (traktato apie gydymą badu autoriai), dar ir žymusis 78 metų daktaras natūropatas Makferinas, 84 knygų apie sveikatą autorius, tvirtina, kad pienas (ypač karvės) niekada gamtos nebuvo skirtas maitinti suaugusį žmogų, jis būtinas tiktai mažam veršeliui, kol šis dar negali maitintis kietu maistu. Jis rašo, kad niekada per pietus, pusryčius ar vakarienę nereikia gerti pieno. Tačiau daugelis gydytojų tvirtina, kad laikantis pieno dietos ligonių sveikata pagerėja. Šių knygelių autorius mano, kad iš tikrųjų padeda ne pienas, bet badavimas. Pienas, ypač pasterizuotas, sukelia vidurių užkietėjimą. Deja, daugelis to nežino. Vartojant pieną mūsų sąnariai džiūsta, o arterijos kietėja. Dr. Vokeris rašo: "Daugelis mano, kad karvės pienas - pats sveikiausias mūsų maistas. Kartais pusiau tiesa būna blogesnė už patį įžūliausią melą; pienas žmogui yra pats išdavikiškiausias produktas."

Karvės piene 3 kartus daugiau kazeino negu moters piene (kazeinas -medžiaga, formuojanti kaulus). Perleidžiant pieną per separatorius, visas kazeinas lieka piene, todėl dr. Vokeris nedraudžia įdėti į salotas keletą šaukštelių grietinėlės ar grietinės. Tačiau dr. Vokeris nerekomenduoja per daug lepintis grietinėle, ypač žiemos metu, kadangi iš grietinėlės, kaip ir iš pieno, naudojant didesnius jos kiekius formuojasi daug gleivių, o gleivės - daugelio susirgimų priežastis.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos