Temos
Kokia šventė be vandens?

Puslapis: 3

Prasižengti įprantame pamažu. Dauguma žmonių nėra nei kraštutiniai savimi besirūpiną fanatikai, nei savo sveikatos priešai. Jie mano besilaiką aukso vidurio. Deja, mes visi, gyvendami kaip tikimės, visai protingai, po trupučiuką ir nepastebimai visą laiką riedame žemyn. Rūkantysis surūko vis daugiau ir daugiau cigarečių. Geriantysis vis didina svaigalų kiekį. Smaližė vietoj vieno pyragaičio netrukus jau sukerta po du. Reikia apsispręsti, ir būtinai pačiam, kaip iš tikrųjų sveikai gyventi.

Kas malonu — patvaru. Aš netikiu, kad ką nors būtų galima laimėti iš baimės. Nemanau, kad baimė susirgti vėžiu, susilaukti infarkto ar per ankstyvų senatvės negalavimų padėtų gyventi protingiau. Vis dėlto aš esu įsitikinęs, jog dauguma iš mūsų tuoj imtų keisti gyvenimo būdą, jeigu tai būtų malonu.

Daug ką galima daryti sveikatos labui ir jausti tikrą malonumą. Keista, tačiau dažniausiai, jeigu ne visada, neapsieinama be vandens. Vanduo teikia malonumą ir daro stebuklus. Taip turbūt yra dėl to, kad visa, kas gyva, prieš milijonus metų kilo iš vandens ir net mūsų laikais negali be jo apsieiti.

Vanduo teikia malonumą. Vanduo yra ne vien vaistas ligoniams. Jis — eliksyras sveikiesiems. Apie tai, kokių malonumų ir naudos Jums gali teikti vanduo, ir rašoma šiame pirmame knygos skyriuje.

Tegyvuoja troškulys.

— Tiaukis pagaliau tiek daug gėręs,— kiekvieną vakarą ponia Driogė pyksta ant savo vyro.— Pasižiūrėk, tau jau pilvas auga!

Kad jos teisybė, matyti ir be įrodymų. Ponas Driogė sveria aiškiai per daug. Tuo tarpu ji yra liekna ir, nors jau keturiasdešimtmetė, atrodo jaunesnė.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos