Temos
Kokia šventė be vandens?

Puslapis: 2

— visiškai išvengti cheminių medžiagų, kurių, deja, gausu mūsų maiste (dėl aplinkos užterštumo), arba kurios sąmoningai vartojamos įvairiems tikslams (tręšti, piktžoles naikinti, augalų augimą skatinti, konservuoti, dažyti, skiepyti).

Be abejonės, yra žmonių, kurie iš visų jėgų stengiasi gyventi kiek tiktai įmanoma sveikiau. Taip jie tikrai gerokai padidina tikimybę „statistiškai" gyventi ilgiau ir išvengti daugelio negalavimų, kurie vargina nuolatinius smaguriautojus. O vienas kitas žiemą vasarą vaikšto basnirčiom įsiavęs į batelius, perka vien mažai kaloringą maistą, dažniausiai vegetarišką, kaip maro baidosi alkoholio ir tabako, valgo, geria ir juda pagal nustatytą programą, kasdien daro S. Kneipo grūdinimosi vandeniu procedūras.

Statistika ir asmeninis likimas. Tiktai, deja, šių asketiškai gyvenančių žmonių sveikata irgi ne visada būna tolygi jų pastangoms. Žinoma, niekas neabejoja, kad jų gyvenimo trukmė dažnai yra ilgesnė, vis dėlto ne kiekvienas šių asketų sulaukia žilos senatvės. Be to, tokie sveiko gyvenimo būdo teoriją išpažįstantys žmonės dažnai kenčia vienatvę (kitiems jie atrodo keisti ir nuobodūs). Ir iš tikrųjų nesunku įsivaizduoti, jog toks „tikrai sveikas" gyvenimas teikia kur kas mažiau džiaugsmų negu „normalių" žmonių.

Antra vertus, visi žinome, jog žmonės, visiškai nesirūpinantys savo sveikata, už smagų laiką turi mokėti trumpesne gyvenimo trukme ir nemaloniomis senatvės ligomis. Čia statistikos duomenų irgi nesumenkinsime ėmę įrodinėti, jog vienas ar kitas žmogus, visą gyvenimą dūmijęs, gėręs ir sočiai valgęs, sulaukė gražaus amželio.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos