Temos
Kokia šventė be vandens?

Puslapis: 12

medžiagos mums neduotų jokios naudos, jeigu, nepatekusios į kraują, per virškinimo traktą iš karto išeitų lauk. Angliarūgštė, be to, dar padeda greičiau pašalinti skysčius iš musų organizmo, kai tiktai mineralinės medžiagos sėkmingai perduodamos kur reikia. Dėl to angliarūgšte prisotintas mineralinis vanduo „neužtvindo" mūsų sveiko kūno.

Geriausias troškulio malšintojas. Gaivinanti, troškulį malšinanti angliarūgštė skatina žarnyno peristaltiką ir stiprina šalinančių mineralinių medžiagų poveikį. Angliarūgštė turi deguonies, kuris praplečia kraujagysles ir gerina širdies darbą. Neseniai buvo įrodyta, kad mineraliniame vandenyje esanti angliarūgštė gerina ir kvėpavimą. Mokslininkai dar nenustatė, kodėl taip yra, tačiau tai jau nepaneigiamas faktas.

Taip sutaupome kalorijų. Mineralinį vandenį gerti galime išmokti. Jis yra skaniausias, kai jį atšaldome iki truputį žemesnės nei kambario temperatūros. Gerti jį galime ne vien tiktai gryną, tinka ir maišytas su bet kokiomis vaisių ar uogų sultimis. Vasarą jis gerai malšina troškulį su citrinos sultimis be cukraus, skanus ir su obuolių, braškių, aviečių sultimis ar vaisių sirupu.

Vertinti gerą vandenį — tai dar nereiškia per daug keliaklupsčiauti savo sveikatai. Daug kas net arbatą arba kavą, kad būtų skanesnė, pliko su mineraliniu vandeniu, nes vanduo iš miesto vandentiekio dažnai yra nekoks. Jeigu Jūsų verdama kava ar arbata prasto skonio, pabandykite, gal mineralinis vanduo jį pataisys. Šiaip ar taip, tai yra labai praktiška, mat mineralinės medžiagos verdant nesuyra.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos