Temos
Kraujospūdžio mažininiams vandens procedūromis

Puslapis: 2

Ruošdami kontrastines vonias kojoms būtinai laikykitės pagrindinių taisyklių: pirmoji vonia privalo būti šilta ir joje jūs galite išbūti 5 minutes. Pamatuokite termometru vandens temperatūrą—turi būti ne daugiau kaip 37-38° C. Intensyvios šalto vandens procedūros padidintą spaudimą turinčiam žmogui gali veikiau pakenkti, o ne padėti. Šaltis, kaip žinoma, susiaurina kraujo indus. O siaurame vamzdyje — taip galime įsivaizduoti mūsų venas ir arterijas! — spaudimas bus didesnis nei plačiame vamzdyje!

Be abejo, vasarą sode ar plaudami automobilį pastebėjote paprastą fizikos reiškinį: kai laistomosios žarnos galą užspaudžiame pirštu, vandens čiurkšlė sustiprėja. Taigi vandens spaudimas padidėja, kai sumažėja žarnos vidaus tūris. Ledinis vanduo veikia kraujo indus analogiškai, todėl kontrastinės vonios kojoms turi priversti indus mankštintis: išsiplėsti, susitraukti, išsiplėsti. Todėl antrąją vonią ruoškite protingai: šalto vandens temperatūra pageidautina 18-20° C (tas taikytina pirmiausia hipertonikams).

Šalta vonia, priešingai nei šiltoji, gali trukti tik 10 sekundžių. Po to nedelsdami grįžkite į šiltą vandenį ir pabūkite 5 minutes. Visa tai kartokite du tris kartus ir baikite būtinai šaltame vandenyje. Tada 20 minučių atsigulkite į šiltą lovą ir atsipalaiduokite. Hipertonikams tokia pabaiga yra naudingiausia visos procedūros dalis.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos