Temos
Makrobiotika ir senyvas amžius


Pagal makrobiotiką senyvas amžius prasideda nuo 70 metų. Tiems, kas nuo jaunystės iki senatvės gyvena pagal Visatos dėsnius, specialios dietos nereikia, jie gali valgyti ką nori. Makrobiotiniam pasaulio suvokimui galima panaudoti viską; ilgus metus gyvenantys In—Jan pusiausvyroje puikiai sugeba save kontroliuoti. Aukštas sveikos nuovokos lygis padeda pasirinkti valgį ir gėrimą, taigi, žmogus sugeba sumaniai maitintis tuo, ko nori.

Makrobiotikos naujokams, sulaukusiems maždaug 60 metų, geriau laikytis pagrindinių nurodymų, skirtų bet kurio amžiaus žmonėms, bet reikia įsiminti tokius patarimus :

1. Mažiau vartoti druskos, imkite jos kur kas mažiau negu jaunystėje.

2. Atsisakykite riebaus maisto (gyvuliniai riebalai).

3. Vietoj jo vartokite aliejų, tik minimaliai. Dauguma žmonių išsigydė būdami senyvo amžiaus ir

išliko veiklūs iki 80 metų.

Senyvo amžiaus makrobiotikos esmę galima išreikšti taip: „Gyvenkite kuo arčiau gamtos". Žiemą draugaukite su šalčiu, vasarą džiaukitės šiluma, gėrėkitės gėlėmis. Rudenį kurkite eiles apie mėnulį. Gyvenkite jausdami, kad renkate visų savo pragyventų metų vaisius. Atsisakykite smulkmenų! Domėkitės gamta, begalybe ir visuotiniu vieningumu.

Pagyvenęs žmogus leidžia savo dienas dalindamasis savo asmenine laime su kitais. Senatvėje šie jausmai — pats džiaugsmingiausias dalykas. Tokia senatvė — tai atpildas tiems, kas laikosi Gamtos dėsnių.

Jei savo gyvenimą norime baigti laimingai, tai geriausia tam ruoštis nuo jaunumės. Tada būsim tikri, kad tai laimės laikas, kad tai ir pjūtis, ir laimės dalinimas.

Ar galima norėti ko nors daugiau?

XV

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos