Temos
Vaikų priežiūros svarba ir biocheminis virsmas

Puslapis: 11

Pats svarbiausias visų uždavinys — individualumo ugdymas. Jis prasideda ne tada, kai vaikas peržengia darželio ar mokyklos slenkstį,— jis prasideda namie, gerokai anksčiau, negu mes pradedame daryti įtaką savo vaikams.

Vaikai — mėgdžiotojai. Jei tėvus domina tik pinigai ir turtas, vaikai juos mėgdžioja, nes neturi pasirinkimo — jų asmenybės formavimosi metais jie nuolat turės prieš akis tėvų pavyzdį. Bet jeigu jūs patys išsiugdėte tikrojo žmogaus tikslo supratimą — vidinės laimės, geros sveikatos, visiško teisingumo ir laisvės siekimą — jūsų vaikų ateitis bus užtikrinta. Pats tikriausias auklėjimas — tai bendravimas su laimingais, sveikais, teisingais tėvais.

Yra daugybė dalykų, kuriais galime džiaugtis! Turime daug oro, vandens ir šviesos — būtiniausių egzistavimo sąlygų. Jie tūkstančius kartų brangesni už pačius didžiausius deimantus. Yra dangus, žemėje auga žolės, teka upės, stūkso kalnai, ošia vandenynai. Danguje daugybė galaktikų su trilijonais saulių. Visa tai mūsų! Sito niekas iš mūsų neatims. Mes patys laimingiausi vien dėl to, kad egzistuojame. Drugeliai, paukščiai, žuvys, mikrobai taip pat laimingi, jie šoka, linksminasi, myli. Jei mes nelaimingi, vadinasi, pamiršome Visatos dėsnius.

Blogai, jei esate laimingi tik kartais. Jei jūsų laimė duota kitų, pasiskolinta, pirkta arba vogta (iš tėvų ar draugų) — ji jums nepriklauso ir yra tik skola. Be abejonės, tokia laimė anksčiau ar vėliau dings. Laimė turi būti visiškai jūsų, nuo nieko nepriklausoma. Ji bus tokia, kai susikursite ją patys. Privalote patys pasiekti sveikatos, grožio, gebėjimo mąstyti, žinių.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos