Temos
Mėlynės stabdo viduriavimą

Puslapis: 4

Esant dantenų uždegimui ar kitai mažai burnos ertmės infekcijai, mėlynių nuoviras bus puiki gerklės bei burnos skalavimo priemonė. Dar veiksmingiau tokius dažnai skausmingus burnos gleivinės pažeidimus gali išgydyti mėlynių tinktūra. Ją galima taip pasigaminti: 125 gramus džiovintų mėlynių suberkite į butelį, užpilkite 3/4 litro degtinės ir palikite keturioms savaitėms, kad pritrauktų ir susidarytų ekstraktas. Po keturių savaičių viską perkoškite ir laikykite sandariai uždarytame inde. Ši tinktūra labai padeda gydant šlapiuojančius bei niežtinčius odos išbėrimus (pavyzdžiui, barzdos sikozę). Juo rekomenduojama tepti blogai gyjančias, gangrenuojančias votis, dėl kurių taip kenčia diabetikai.

Jau nuo seno mėlynių lapų arbata liaudies medicinoje laikoma pagalbiniu vaistu gydant cukraligę. Jos gydomasis poveikis skiriasi nuo uogų. Mėlynių lapai yra sudėtinė dalis jau pagamintų arbatų, mažinančių cukraus kiekį kraujyje bei šlapime. Ją galima įsigyti vaistinėse. Bet jei jau nusprendėte tą arbatą pradėti vartoti kaip vaistą nuo diabeto, jums pirmiausia reikėtų išstudijuoti vartojimo instrukciją. Uogos yra visiškai nenuodingos, o mėlynių lapuose yra hidrochinono, kurio perdozavimas gali pakenkti sveikatai. Paskutiniu metu jau atsirado cukraus kiekį mažinanti mėlynių lapų arbata, iš kurios ši nuodinga medžiaga yra ištraukta. Arbatą, kurioje nėra hidrochinono, galite nedvejodami gerti keletą savaičių (3-4 puodelius per dieną).

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos