Temos
Širdažolė smarkiai sužadina apetitą.


Jei jūs eisite liepos-rugsėjo mėnesį ieškoti savo vaistinėlei širdažolės, pasiimkite su savimi mažas žirklutes. Suradę šį augalą, nukirpkite nuo keturbriaunio stiebo 20 cm ilgio viršūnes su rausvais žiedais; jokiu būdu neraukite viso augalo su šaknimis! Vokiškai kalbančiose šalyse yra tokių vietovių, kuriose širdažolė anksčiau buvo labai paplitusi, o dabar čia jų beeik neįmanoma rasti, nes per daug "rūpestingi" rinkėjai jas beveik visai išnaikino. Dėl šios priežasties širdažolės šaknys šiuo metu yra saugomos įstatymo.

Jei jūs neabejingi gamtai, taip pat galite prisidėti prie mūsų smarkiai nualintos augmenijos išsaugojimo: rinkdami širdažoles, nepamirškite kelis visiškai pražydusius augalus palikti nenuskintus. Tik tuomet vaistažolė galės subrandinti pilnavertes sėklas ir pati vėl užsisėti.

Bet verčiau pakalbėkime apie tai, kokia plati šios neišvaizdžios, bet labai vertingos vaistažolės pritaikymo sfera. Jos dėka daugeliui sunegalavusių net nereikėjo kreiptis į gydytoją. Plačiąja prasme širdažolė veikia visą virškinamąjį traktą. Pirmiausia ji yra aukščiausios rūšies vaistas nuo skrandžio ligų, nes jos sudėtyje gausu karčiųjų medžiagų.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos