Temos
Mėsos valgymas ir makrobiotika

Puslapis: 11

Iš dviejų puodelių miltų, dviejų valgomų šaukštų sezamo sėklų, vieno šaukštelio cinamono ir vandens užmaišytą tešlą iškočiokite, supjaustykite juostelėmis ir kepkite, kol jos pasidarys traškios. Juosteles galima surišti, įpjauti vidurį ir prakišti pro jį vieną juostelės galą ir 1.1.

224. Polenta

Toks pat receptas kaip ir Nr. 223, tik reikia imti kviečių ir kukurūzų miltų santykiu 1:1.

225. Grikių karinto

Toks pat receptas kaip ir 223, tik iš grikių miltų.

226. Sorų karinto

Soras ir miltus sumaišykite lygiomis dalimis. Pridėkite smulkiai supjaustytų miško arba raudonmedžio riešutų, sutarkuotos apelsino žievelės, su vandeniu užmaišykite tešlą ir padarykite iš jos maždaug 10 cm lazdeles. Kepkite supjautytas juostelėmis.

Tešlai galima imti kviečių, ryžių, kukurūzų ir kt. miltus, pridėti truputį žemės riešutų, razinų ir pan.

227. Ozavos duona

Paimkite keturias dalis kvietinių miltų, dvi dalis kukurūzų miltų, dvi dalis kaštonų miltų, dvi dalis grikių miltų ir sumaišykite. Įpilkite truputį aliejaus, įdėkite razinų ir užmaišykite tešlą su vandeniu. Kepkite apvalioje formoje, viršų aptepkite kiaušiniu. Jei valgys ligoniai, negalima dėti nei razinų, nei riešutų. Duonos gabalėlius galima pakepinti su aliejumi, į ją nededama mielių, ji neiškyla, bet puiki, tik reikia gerai kramtyti.

228. Obuolių pyragas

Obuolius supjaustykite, truputį pasūdykite ir virkite. Paruoštą tešlą sudėkite į formą, suberkite obuolius ir kepkite orkaitėje. Apie plutelę skaitykite skyriuje „Pyragai".

229. Kepti obuoliai Nr.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos