Temos
Mityba pagal Niši sveikatingumo sistemą

Puslapis: 2

Suprantama, kiekvieno žmogaus dieta turi atitikti jo tipą, individualias savybes, amžių, gamtos ir klimato sąlygas, kuriomis jis gyvena, bet pagrindinių mitybos dėsnių reikia laikytis visiems.

Niši sveikatingumo sistema mitybos srityje grindžiama nepažeidžiamais Gamtos dėsniais, kurių neįmanoma pakeisti. Mes dažnai jų nepaisome: vieni dėl tingėjimo, kiti vergiškai pataikaudami blogiems įpročiams, treti dėl nemokšiškumo. Tačiau žaisti savo gyvybe mažų mažiausiai yra neprotinga. Maitinkimės taip, kad nesirgtume!

Mūsų organizmas susideda iš ląstelių. Jų nesuskaičiuojama daugybė: raumenų, nervų, kaulų, kraujo, cirkuliuojančių plazmoje, turinčių tam tikrą formą, atliekančių tam tikras funkcijas. Visos jos, sujungtos į vientisą vienovę, sudaro atskirą individą.

Kiekviena ląstelė gali egzistuoti nuolat judančiame skystyje. Iš skysčio mūsų organizmo ląstelės ima savo funkcionavimui būtiną maistą ir deguonį, o į skystį išskiria panaudotas medžiagas, susidarančias organizmo gyvybinės veiklos procese. Nuolatos cirkuliuojantis skystis užtikrina kiekvienos ląstelės gyvybinę veiklą. Tarp dviejų ląstelių niekuomet nebūna kontakto, kuris sustabdytų šią tėkmę. Skysčiui nustojus cirkuliuoti organizmas suglemba, apsinuodija panaudotomis medžiagomis, atskiros ląstelės žūna, o tai jau yra liga, dėl kurios gali žūti visas organizmas.



Vykdydami šešias sveikatingumo taisykles, mes valome, atnaujiname, koordinuojame savo funkcinių sistemų ir organų ląstelių darbą. Tačiau kaip ląsteles maitinti?

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos