Temos
Negalite užmigti? Padės drėgnos kojinės

Puslapis: 4

Naktiniai rūbai ir patalynė turi leisti kūnui kvėpuoti. Kitaip tariant, jie turi praleisti orą, taip pat sugerti drėgmę. Žmogus, neskaičiuojant aiškiai regimo prakaito, per parą išskiria 500800 g vandens. Kadangi miegant prakaituojama ne mažiau, maždaug trečdalį šio kiekio turi sugerti patalynė.

Naujausi miego tyrimai sako, kad nakties miegą sudaro keturios maždaug pusantros valandos atkarpos. Matuojant miegančio žmogaus smegenų biosroves paaiškėjo, kad mes miegame nevienodai: tai giliai, tai lengvai snūduriuojame. Devyniasdešimt minučių trunkančią gilaus miego fazę seka dešimties penkiolikos minučių sapnų fazė. Šios sapnų fazės ir gelbsti mus nuo gresiančios beprotystės.

Senovės Kinijoje vienas žiauriausių kankinimo metodų buvo neduoti žmogui užmigti. Žmogus gali ištverti savaites trunkantį badavimą, bet be miego jis išlaikys tik keletą dienų. Kas naktį miegas atnaujina bei atgaivina mūsų kūną ir dvasią. Galima drąsiai teigti, kad miegas yra tas jėgos šaltinis, kuris vėl ir vėl pakrauna nusėdusį mūsų akumuliatorių! Todėl miegokite sveikai ir pakankamai. O jeigu negalite užmigti, neieškokite tuojau pat migdomųjų, geriau apsimaukite drėgnas kojines! Prisiminkite: prie nuolat geriamų medikamentų organizmas labai greitai pripras ir jūs nejučiomis galite tapti vaistų "vergas".

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos