Temos
Karšta vonia padeda suliesėti


Ar nenorėtumėte greitai numesti kelis kilogramus svorio? Jei taip — siūlome jums karštą vonią. Jau per pirmąją procedūrą taip išprakaituosite, kad užlipę ant svarstyklių pamatysite netekę net poros kilogramų svorio.

Karštoje vonioje kūno temperatūra pakyla maždaug 2-3 laipsniais. Kaipgi paruošti tokią procedūrą? Prileiskite vonią šilto vandens. Jei mėgstate, įpilkite į vandenį vonios ekstrakto. Pastorius Kneipas pataria į vonią pridėti šieno arba pušies spyglių. Po to įlipkite į vonią ir leiskite karštą vandenį, kol vandens temperatūra pakils iki 39° C. Nepamirškite pamatuoti temperatūrą termometru, nes vanduo vonioje kas minutę atvėsta vienu laipsniu. Karštą vandenį teks nuolat leisti, kad apie valandą (tiek trunka procedūra) išsilaikytų tokia pati vandens temperatūra. Labai svarbu, kad į karštą vonią pasinertumėte visu kūnu. Jei gulėsite ant nugaros, galvą panardinkite iki ausų. Tada karštis vienodai veiks visą kraujo indų tinklą ir kraujo apytaka bus pastovi.

Po pusvalandžio galite masažuotis šepečiu. Gausite papildomą efektą: mechaniškai dirginamoje odoje pagerės kraujo apytaka, atsivers poros ir prakaito išsiskyrimas dar labiau suaktyvės. To juk ir norėjome! Su prakaitu organizmas pašalina medžiagų apykaitos šlakus ir kitokius nuodus.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos