Temos
Nugaros smegenų navikas

Puslapis: 3

Jei yra navikas, nugaros smegenų skysčio spaudimas nepadidėja, kaip tai būna sveikam žmogui. Tuo tarpu spaudžiant pilvą ir giliąsias pilvo venas, esančias žemiau naviko, smegenų skysčio spaudimas padidėja ( S t u k ė j a u s m ė g i n y s ) . Be to, nuleidus 1— 2 ml smegenų skysčio, jo spaudimas labai nukrenta.

Visi aprašyti reiškiniai vadinami m e c h a n i n e b l o k a d a.

Nustatomi vadinamieji c h e m i n ė s b l o k a d o s simptomai: smegenų skystyje labai padaugėję baltymų (iki 10 %), o ląstelių skaičius nepakitęs. Kadangi smegenų skystyje daug baltymų, jis mėgintuvėlyje labai greit sukreša, pasidaro drebučių konsistencijos.

3. Mielograma. Atliekama juosmeninė ar pakaušinė punkcija ir įleidžiama kontrastinės medžiagos, kuri susikaupia ties naviku. Tada daroma rentgenograma.

4. Pastaruoju metu atliekamas tyrimas su radioaktyviaisiais izotopais. Nugaros smegenų naviką reikia nustatyti, kol jis dar nesuspaudė smegenų.

Gydymas. Taikoma neurochirurginė operacija ir rentgeno spinduliai.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos