Temos
Nuo neuralgijos padės šeivamedis

Puslapis: 2

Dvi savaites du kartus per dieną gerkite po nedidelę stiklinę šviežiai išspaustų šeivamedžio uogų sulčių (daug kas mėgsta kokteilį, pagamintą iš lygių dalių sulčių ir portveino) ir jūs sulauksite užtikrintų rezultatų. Chroniški radikulito skausmai, kurie yra ne kas kita kaip neuralgijos, akivaizdžiai aprims. Bet šios sultys labai teigiamai veikia ir galvos srities neuralgijas, kurios pasireiškia dantų, trišakio nervo, ausų bei maudžiančiais sprando skausmais. Jei norite pasigaminti šių sulčių atsargų — bent jau pirmoms žiemos savaitėms, reikia daryti štai taip: 2 kilogramus šeivamedžio uogų išvirkite 1 litre vandens, tuomet išspauskite per audeklą. Į 1 litrą gautos masės įberkite 400 gramų cukraus, pavirkite dar 5 minutes ir išpilstykite į paruoštus butelius.

Tik nepersivalgykite šviežiomis šeivamedžio uogomis, nes didesni jų kiekiai sukelia pykinimą. Jos, tarp kitko, dar ir laisvina vidurius, o džiovintos uogos, iš lėto sukramtytos (10 uogų 3 kartus per dieną), priešingai, yra puiki priemonė, stabdanti viduriavimą. Šis vaistinis augalas turi tiek daug gerų savybių, kad net paskatino mūsų protėvius sukurti tokį posakį "Prieš šeivamedį nukelk kepurę!"

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos