Temos
Dygiosios slyvos putėsiai skatina apetitą


Gydomųjų augalų bei laukinių vaisių rinkėjams metai prasideda ir baigiasi gumbuotais ar spygliuotais pakeleiviais: dygioji slyva sužydi jau kovo mėnesį ir tik vėliau apsigaubia žalia lapų skraiste; o melsvai juodi, apvalūs vaisiai, priešingai, renkami po pirmųjų nakties šalnų, taigi spalio-lapkričio mėnesiais. Bet jei norite surinkti derlių anksčiau, galite pasinaudoti paprastu triuku: šviežias slyvas įdėkite į šaldiklį ir palaikykite per naktį.

Dygiosios slyvos krūmai išauga net iki trijų metrų aukščio ir sutinkamos visoje Europoje. Jos auga dažniausiai pamiškėse, gyvatvorėse ir brūzgynuose. Ar jums jau teko kada nors ragauti žalią slyvą? Jos skonis toks rūgštus ir aitrus, kad nuo jo, rodos, užsitraukia visos "kojinių skylės". Tik pabuvę nulinėje temperatūroje jos suminkštėja, ir tada galima jų paragauti. Todėl dygioji slyva, skirtingai negu visos kitos turinčios kauliukus jų giminaitės — vyšnia ar naminė slyva — žalia nevalgoma, tinka greičiau į įvairius gaminius, ruošiamus žiemai. Bet pirmiausia dygioji slyva yra namų vaistas.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos