Temos
Papildomas kūdikio maitinimas


Papildomam kūdikio maitinimui reikia vartoti karvės pieną, ožkos pienas visai netinka, nes jo baltymų sudėtis smarkiai skiriasi nuo moters pieno baltymų, be to, jame daug kazeino, kurį kūdikio skrandis sunkiai virškina.

Kūdikį maitinant papildomai pieną reikia duoti tuojau po žindymo ir būtinai šiltą. Geriau duoti nevirintą pieną, nes virinant jis netenka kalcio ir magnio, bet pienas turi būti sveikos karvės.

Jei tenka kūdikį maitinti vien pienu, ne krūtimi, reikia jį duoti taip: iki keturių savaičių praskiesti vandeniu - viena dalis pieno ir trys dalys vandens. Paskui palengva vandens dozę mažinti ir devynių mėnesių kūdikiui duoti jau vien pieną. Kad geriau virškintų, prie karvės pieno galima pridėti avižų, miežių ar ryžių nuoviro.

Nuo trečio mėnesio (kai kurie duoda ir anksčiau) galima kūdikiui duoti po truputį apelsinų sulčių.

Iš preparatų papildomam maitinimui geriausi miltai "Nestle"; juos sudaro koncentruotas karvės pienas ir susmulkinta kvietinės duonos pluta.

Tačiau surogatų, kurie turėtų viską, kas kūdikiui reikalinga, ir galėtų visiškai pakeisti motinos pieną, nėra.





<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos