Temos
Piktybinių auglių gydymas burokėliais

Puslapis: 2

Įprastos klizmos ir vidurius laisvinantys vaistai turi ir neigiamą pusę: po jų labai dažnai užkietėja viduriai, be to, įprastos klizmos išvalo tik apatinę žarnyno dalį, visiškai nepaliesdamos didžiulės, labiausiai kenksmingos sangrūdos, esančios viršutinėje jo dalyje.

Borodinas jau daug tūkstančių kartų išbandė liaudies medicinoje įprastą priemonę žarnynui išvalyti burokėlius. 500-800 g nuvalytų, nuplautų nevirtų burokėlių reikia supjaustyti ir sudėti į nemetalinį indą. Užpilti juos litru ar pusantro litro karšto vandens ir laikyti šiltai 15-20 minučių, kelis kartus suteliūskuojant.

Atvėsintą iki 39° C antpilą supilti į Esmarcho indą ir padaryti klizmą. Pageidautina skystį palaikyti savyje 5-10 minučių.

Nurodytas burokėlių kiekis tinka žmonėms, sveriantiems maždaug 60-70 kg, kitiems kiekį didiname proporcingai svoriui, tačiau kuo daugiau tuo geriau.

Galima burokėlius ne pjaustyti, o sutarkuoti, tada jų reiks mažiau, bet tokį antpilą būtina iškošti.

Atkreipkite dėmesį, kad temperatūra būtų būtent 39°C, nes, esant tokiai temperatūrai, skystis įsisiurbia į žarnyną ir jį gydo.

Jeigu auglys nustatytas, galite apsiriboti 28°C antpilo temperatūra. Tačiau jeigu skystis bus vėsesnis, negu jūsų kūno temperatūra, jis neįsisiurbs.

Sergant stuburo, pilvo srities ar akių ligomis, esant smegenų sukrėtimui, nėštumui ar žaizdoms pilvo plote, ištikus infarktui, insultui ar kamuojant kitoms rimtoms širdies kraujagyslių ligoms, reikia pradėti daryti 200-500 ml, o po 6-12 valandų jau 1,5-3 litrų talpos klizmas.

<<< Ankstesnis puslapis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos