Temos
Pogimdyminė karštligė


Ši dažnai mirtina liga, užkrėtus kraują, paprastai prasideda trečią dieną po gimdymo. Priežastis - užkratas, kuris gali patekti į gimdyvės kraują per nešvarias rankas, nešvarią patalynę, instrumentus, vandenį, net per orą.

Ligonę pradeda krėsti šaltis, temperatūra pakyla iki 40 laipsnių ir daugiau, išskyros pasidaro pilkšvos. Reikia ligonę tuojau vežti į ligoninę, ten kartais pavyksta išgelbėti jai gyvybę. Jeigu tenka ją laikyti namie, reikia imtis tokių priemonių jos būklei palengvinti: duoti vidurius laisvinančių ir prakaitą varančių vaistų, šiltai apkloti, kad ligonė išprakaituotų. Ant pilvo patartina dėti spirito kompresą, iš viršaus dar uždėti storą vatos sluoksnį. Jeigu spirito namuose nėra, galima uždėti pūslę su ledu. Du kartus reikia ligonei įšvirkšti šilto vandens su kalio permanganatu (rusvos spalvos).

Jeigu moteris po karštligės ir pasitaiso, tai vėliau visą gyvenimą serga įvairiomis moterų ligomis.

Pastaruoju metu pogimdyminė karštligė gydoma penicilinu - tai puiki priemonė, duodanti gerus rezultatus. Žinoma, penicilinu gydyti taip pat reikia ligoninėje, o ne namie.



<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas straipsnis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos