Temos
Praktiniai gydymosi badavimu pavyzdžiai


Odos susirgimai

Prieš porą metų mano praktikoje pasitaikė įdomus gydymo badavimu atvejis. Motina atvedė savo du - dvejų ir penkerių metų amžiaus vaikus, turinčius vadinamąją "krokodilo odą". Vargšė motina maldavo išgydyti šią odos ligą.

Aš daviau jai vitaminų, rekomendavau dvi dienas vaikų nemaitinti ir atvesti juos po savaitės. Moteris nesuprato, o gal nenugirdo. Po savaitės ji atbėgo pas mane susijaudinusi ir pradėjo įtikinėti, kad aš leisčiau vargšams vaikams valgyti: jie taip išalkę per savaitę, kad net pradėję rankioti duonos trupinėlius nuo grindų. Nesusipratimas paaiškėjo, bet kai aš pamačiau vaikus, išvydau stebuklą: jų "krokodilo oda" buvo dingusi be pėdsakų, skruostai pasidarę rausvi ir švelnūs kaip persiko. žievė.

Diabetas

48 metų pacientas, dvylika metų sirgęs diabetu, vartojo vis didesnes insulino dozes ir galiausiai kreipėsi į mane. Paaiškėjo, kad jo žarnynas labai nusilpęs. Padėtį komplikavo padidėjusi prostatos liauka. Pilvo ertmės ištyrimas čiuopimu parodė, kad paciento tuštinimosi organai sutraukti irperpinti daugybės suaugimų. Tai dažnai atsitinka žmonėms, kurių gyvenimo būdas nejudrus, o mano pacientas buvo laikrodininkas.

Trijų dienų skystai dietai jis pasirinko greipfrutus, išgėrė tris kartus rytais laisvinančiųjų ir pradėjo 26 dienų badavimą. Nors pirmąsias dienas jis jautė didžiulį silpnumą, tačiau nepraleido nė vienos darbo dienos. Po penktosios badavimo dienos silpnumas praėjo. Jis stebėjosi, kaip lengva pasidarė lipti laiptais ir nueiti didelius atstumus.

<<< Ankstesnis straipsnis    Kitas puslapis >>>   


Daugiau straipsnių apie sveikatą





Informacija surinkta iš įvairių interneto šaltinių, pateikiama pažíntiniais tikslais ir gali būti nepatikima. Prieš ja pasikliaudami, tikrinkite kituose šaltiniuose arba teiraukitės specialistų.


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos