Temos
Alprazolam Orion
Vaistinis preparatas: Alprazolam Orion
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Alprazolam Orion 0,25 mg tabletės

Alprazolam Orion 0,5 mg tabletės

Alprazolam Orion 1 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje tabletėje yra 0,25 mg, 0,5 mg arba 1,0 mg alprazolamo.

Pagalbinės medžiagos:

Alprazolam Orion 0,25 mg. Vienoje tabletėje yra 85,7 mg laktozės.

Alprazolam Orion 0,5 mg. Vienoje tabletėje yra 85,5 mg laktozės.

Alprazolam Orion 1 mg. Vienoje tabletėje yra 171,0 mg laktozės.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

0,25 mg tabletė. Balta arba beveik balta, nedengta, apvali, abipus išgaubta 7 mm skersmens tabletė su laužimo vagele.

0,5 mg tabletė. Balta arba beveik balta, nedengta, plokščia, apvali, nuožulniais kraštais 7 mm skersmens tabletė su laužimo vagele.

1 mg tabletė. Balta arba beveik balta, nedengta, plokščia, apvali, nuožulniais kraštais 9 mm skersmens tabletė su laužimo vagele.

Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Panikos sutrikimas.

Simptominis nerimo gydymas.

Alprazolamas turi būti vartojamas tik tais atvejais, kai sutrikimas yra sunkus, riboja veiklą arba labai vargina pacientą.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Simptominis nerimo gydymas. Pradinė dozė yra 0,25–0,5 mg tris kartus per parą, kuri individualiai keičiama. Palaikomoji dozė yra 0,5–3 mg per parą, padalyta į lygias dalis ir suvartojama per kelis kartus.

Senyviems pacientams, pacientams, kurie serga kepenų ar inkstų funkcijos sutrikimu, ir tiems pacientams, kurie yra jautrūs sedaciniam vaistinio preparato poveikiui, pradinė ir palaikomoji dozė yra 0,25 mg 2–3 kartus per parą. Prireikus, dozę galima palaipsniui didinti.

Panikos sutrikimas. Pradinė dozė yra 0,5–1 mg prieš miegą. Dozė turi būti keičiama individualiai ir gali būti padidinta ne daugiau kaip po 1 mg kas 3–4 paras. Palaikomoji dozė yra 3 mg per parą. Didžiausia dozė yra 6 mg per parą, padalyta į lygias dalis ir suvartojama per 3–4 kartus. Kai kuriais atvejais paros dozę galima padidinti iki 10 mg, padalyti į lygias dalis ir suvartoti per kelis kartus.

Senyviems pacientams, pacientams, kurie serga kepenų ar inkstų funkcijos sutrikimu, ir tiems pacientams, kurie yra jautrūs sedaciniam vaistinio preparato poveikiui, pradinė ir palaikomoji dozė yra 0,25 mg 2–3 kartus per parą. Prireikus, dozę galima palaipsniui didinti. Didžiausia dozė yra 4,5 mg per parą, kurią reikia padalyti į lygias dalis ir suvartoti per kelis kartus.

Gydymo trukmė. Gydymas turi trukti kiek galima trumpiau. Reikia reguliariai iš naujo įvertinti paciento būklę ir tolimesnio gydymo būtinybę, ypač jeigu pacientui nėra simptomų. Gydymas turi trukti ne ilgiau kaip 8–12 savaičių, įskaitant dozės mažinimo laikotarpį.

Tyrimų duomenimis pagrįstas nerimo gydymas alprazolamu šešis mėnesius ir panikos sutrikimo gydymas iki aštuonių mėnesių.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos