Temos
Enalapril Vitabalans
Vaistinis preparatas: Enalapril Vitabalans
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Enalapril Vitabalans 5 mg tabletės

Enalapril Vitabalans 10 mg tabletės

Enalapril Vitabalans 20 mg tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje tabletėje yra 5 mg,10 mg arba 20 mg enalaprilio maleato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Tabletė.

Enalapril Vitabalans 5 mg tabletės. Tabletės yra 8 mm skersmens, baltos, apvalios, plokščios, vienoje pusėje yra vagelė, skirta tabletei perlaužti.

Enalapril Vitabalans 10 mg tabletės. Tabletės yra 8 mm skersmens, rausvai rudos, apvalios, plokščios, vienoje pusėje yra vagelė, skirta tabletei perlaužti.

Enalapril Vitabalans 20 mg tabletės. Tabletės yra 8 mm skersmens, šviesiai oranžinės, apvalios, plokščios, vienoje pusėje yra vagelė, skirta tabletei perlaužti.



Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

- Arterinės hipertenzijos gydymas.

- Simptominio širdies nepakankamumo gydymas.

- Simptominio širdies nepakankamumo profilaktika pacientams, kuriems yra besimptomė kairiojo širdies skilvelio disfunkcija (kairiojo skilvelio išvarymo frakcija <35%) (žr. 5.1 skyrių).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Medikamento vartojama per burną.

Enalaprilio maleato absorbcijai maistas įtakos nedaro.

Dozė turi būti parenkama individualiai, atsižvelgiant į paciento būklę ir kraujospūdžio atsaką į vaistinį preparatą (žr. 4.2 skyrių).

Hipertenzija

Atsižvelgiant į hipertenzijos sunkumą ir paciento būklę, įprasta pradinė enalaprilio maleato dozė yra 5-20 mg (žr. toliau). Enalaprilio geriama vieną kartą per parą. Jei hipertenzija yra nesunki, rekomenduojama pradinė dozė yra 5-10 mg. Jeigu renino, angiotenzino ir aldosterono sistema labai suaktyvinta (pvz., renovaskulinės hipertenzijos, druskų ir (arba) skysčių stokos, širdies dekompensacijos arba sunkios hipertenzijos atvejais) po pirmosios vaisto dozės gali labai stipriai sumažėti kraujospūdis. Tokius pacientus patariama pradėti gydyti 5 mg arba mažesne doze, gydymo pradžioje ligonį turi stebėti gydytojas.

Jei iki gydymo pradžios pacientas vartojo didelę dozę diuretikų, galima skysčių stoka ir pradėjus gydyti enalapriliu atsiranda hipotenzijos rizika. Tokius ligonius patariama pradėti gydyti 5 mg arba mažesne vaisto doze.

Jeigu įmanoma, 2-3 paras prieš pradedant gydyti enalapriliu, reikia nutraukti diuretikų vartojimą. Reikia nuolat sekti inkstų funkciją ir kalio kiekį kraujo serume.

Įprastinė palaikomoji enalaprilio maleato paros dozė yra 20 mg, maksimali paros dozė - 40 mg.

Širdies nepakankamumas, besimptomė kairiojo širdies skilvelio disfunkcija

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos