Temos
FTORAFUR
Vaistinis preparatas: FTORAFUR
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

FTORAFUR 400mg kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kietoje kapsulėje yra 400 mg tegafuro.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Kietos kapsulės

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Metastazavęs gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžys. Medikamentas vartojamas kartu su uraciliu ir kalcio folinatu.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Vartojant per os paros dozė yra 20-30 mg/kg kūno masės (1,2-1,6 g arba 3-4 kapsulės), tačiau gali siekti 2 gramus (5 kapsulės). Paros dozė dalinama į dvi dalis ir geriama kiekvieną dieną kas 12 valandų arba 2-4 kartus per parą. FTORAFUR kurso dozė vartojant per os - 30-40 g. Jei gydymas ilgas ir esant vėlyvoms ligos stadijoms vyresnio amžiaus pacientams FTORAFUR dozė mažinama. Kombinuotos chemoterapijos schemose ir skiriant kaip papildomą vaistą spindulinės terapijos metu FTORAFUR dozės yra tokios pačios arba mažesnės nei monoterapijos atveju.

Jei būtina gydymo kursas kartojamas po 1,5-2 mėnesių.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai.

Vėlyva ligos stadija, ūmus kraujavimas, sunkūs kepenų ir inkstų funkcijos sutrikimai, leukopenija (mažiau 3x109/l), trombocitopenija (mažiau 100x109/l) ir anemija (hemoglobino mažiau 30 vienetų).

Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Paskyrus FTORAFUR ypatingą dėmesį reikia skirti pacientams, kurių kraujodaros funkcija sutrikusi. Atsargiai skirkite preparato pacientams, segantiems kepenų ir inkstų funkcijos nepakankamumu, sutrikus gliukozės metabolizmui, esant skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opoms, polinkiui hemoragijoms, infekcinėms ligoms. Vartojant FTORAFUR reikia reguliariai tirti kraujo vaizdą, kepenų ir inkstų funkciją. Ilgai vartojant preparatą jo nepageidautini poveikiai stiprėja.

Reikia atkreipti dėmesį, kad preparatas slopina reprodukcinę funkciją.

Vaikams FTORAFUR skiriamas labai atsargiai, atidžiai stebint jo nepageidaujamų poveikių pasireiškimą. Nenustatyta ar saugu vartoti FTORAFUR jaunesnio amžiaus vaikams.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Dėl didelio efektyvumo ir gana gero toleravimo FTORAFUR yra įtrauktas į kombinuoto gydymo schemas. Taikant kombinuotą chemoterapiją FTORAFUR sėkmingai pakeičia 5-fluoruracilą. Toks pakeitimas sumažina hematologinių komplikacijų procentą, leukopenija ir trombocitopenija pradeda vystytis vėliau.

Kombinuota chemoterapija veiksmingesnė pacientams, kuriems anksčiau nebuvo taikytas specifinis gydymas. Taikant kombinuotą chemoterapiją neoperabilūs augliai tampa operabiliais, o taip pat regresuoja metastazės, atsiradusios po ilgos remisijos.

FTORAFUR citotoksinį poveikį sustiprina uracilas, timidinas, metotreksatas, cisplatina, N-(fosfatacetil)-L-asparagino rūgštis, leukovorinas, tamoksifenas ir kiti preparatai nuo vėžio, nesukeliantys kryžminio atsparumo FTORAFUR.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos