Temos
Gyno-Pevaryl
Vaistinis preparatas: Gyno-Pevaryl
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Gyno-Pevaryl 150 mg ovulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje ovulėje yra 150 mg ekonazolo nitrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Ovulė.

Ovulės yra kreminės baltos spalvos, apie 3 cm ilgio, jų vienas galas yra smailus, o kitas – įgaubtas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Grybelių sukelto vulvovaginito vietinis gydymas.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Viena 150 mg ovulė kišama giliai į makštį vakare prieš miegą. Tai geriausiai atliekama padėtyje, kai pacientė yra atsilošusi. Gydymą reikia tęsti tris vakarus iš eilės. Jeigu po to ligos simptomai vėl pasireiškia arba praėjus 7 dienoms po gydymo pasėlyje išauga ligos sukėlėjas, vaistą reikia vartoti dar vieno gydymo kurso metu.

4.3 Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas veikliajai arba bet kuriai pagalbinei medžiagai.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Į makštį vartojami antiinfekciniai preparatai gali sugadinti kontraceptines diafragmas ar iš latekso pagamintus prezervatyvus ir sumažinti jų veiksmingumą. Todėl Gyno-Pevaryl neturi būti vartojama jeigu kartu yra naudojamasi kontraceptinėmis diafragmomis ar iš latekso pagamintais prezervatyvais. Vietinis makšties infekcijų gydymas taip pat gali padaryti neveikliais kartu vartojamus spermicidinius kontraceptikus.

Retais atvejais galimas išreikštas lokalus sudirginimas vartojimo vietoje ar padidėjusio organizmo jautrumo reakcija. Jeigu tai pasireiškia, medikamento vartojimą būtina nutraukti.

Pasitaikė, kad imidazolams jautrios pacientės buvo jautrios ir ekonazolo nitratui.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Nors nėra atlikta išsamių tyrimų, tačiau egzistuoja teorinė galimybė, kad, dėl savo cheminės struktūros panašumo į imidazolus, ekonazolas gali konkurencingai sąveikauti su CYP3A4/2C9 fermentų metabolizuojamais junginiais. Dėl riboto vaisto sisteminio pasisavinimo vartojant į makštį (žr. 5.2 skyrių) kliniškai reikšminga sąveika yra mažai tikėtina. Peroralinius antikoaguliantus (tokius, kaip varfarinas ar acenokumarolis) vartojančias pacientes gydyti reikia atsargiai ir atliekant kraujo krešėjimą mažinančio poveikio monitoringą.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Nėštumas

Tyrimų metu gyvūnams teratogeninio poveikio ekonazolo nitratas nesukėlė, tačiau didelės dozės darė toksinį poveikį vaisiui (žr. 5.3 skyrių). Ar šie rezultatai reikšmingi žmogui, nežinoma. Kadangi vaistas yra absorbuojamas makštyje, Gyno-Pevaryl vartojimas pirmo nėštumo trimestro metu yra leidžiamas tik, kai gydytojas nusprendžia, kad tai yra būtina pacientės gerovei. Antro ir trečio nėštumo trimestro metu Gyno-Pevaryl vartoti galima tik, jei galima gydymo nauda yra didesnė už su vaisto vartojimu susijusią galimą riziką vaisiui.

Žindymas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos