Temos
Histalgan mite
Vaistinis preparatas: Histalgan mite
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Histalgan tepalas

Histalgan mite tepalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Histalgan: 1 g tepalo yra 100 mg hidroksietilsalicilato, 0,75 mg nonivamido, 2,5 mg benzilnikotinato, 200 mg dimetilsulfoksido.

Pagalbinės medžiagos išvardintos 6.1 skyrelyje.

Histalgan mite: 1 g tepalo yra 100 mg hidroksietilsalicilato, 300 mg dimetilsulfoksido.

Pagalbinės medžiagos išvardintos 6.1 skyrelyje.

3. VAISTO FORMA

Tepalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Ūminiai ir lėtiniai raumenų, raiščių ir sąnarių skausmai, prasidėję dėl reumato, degeneracijos ar po traumų, ypač dėl minkštųjų audinių reumato, smulkiųjų sąnarių pažeidimo, lumbago, sėdmeninio nervo uždegimo, raumenų įtempimo, bursito, tendinito, tendovaginito, taip pat nugaros ir sprando skausmai.

Be to, preparatas tinka dirginamajam šildymui, jei reikia šalinti šalčio sukeltą pažeidimą, bei šildomajam masažui daryti.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Histalgan plonai tepamas ant pažeistų vietų ir aplink jas keletą kartų per dieną ir (priklausomai nuo pageidaujamo poveikio stiprumo) stipriau ar silpniau įtrinamas. Veikimas stiprėja, prieš įtrynimą ar po jo išsimaudžius karštoje vonioje.

4.3 Kontraindikacijos

Histalgan vartoti negalima, jei yra padidėjęs jautrumas salicilo rūgšties esteriui, dimetilsulfoksidui arba kitoms vaisto sudėtyje esančioms medžiagoms. Jautresniems pacientams prieš vaisto vartojimą jo toleravimą reikia išbandyti ant nedidelio odos ploto.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Atsižvelgiant į salicilatų rezorbciją, mažiems vaikams ir pacientams, sergantiems inkstų veiklos nepakankamumu, vaistu negalima tepti didelio ploto arba jo vartoti ilgai.

Histalgan negalima tepti apie akis, ant gleivinės, atvirų žaizdų, egzemos pažeistų vietų.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Dimetilsulfoksidas skatina kitų veikliųjų medžiagų prasiskverbimą per odą. Kad būtų išvengta šių medžiagų nepageidaujamo poveikio, ant Histalgan gydomų odos vietų nepatariama tepti kitokių vaistų.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Pagal pavojingumą nėštumo metu vaistas priklauso C kategorijai C. Eksperimentų su gyvūnais duomenimis, dimetilsulfoksidas neigiamai veikia vaisių. Nors teratogeninio dimetilsulfoksido poveikio žmogui nepastebėta, nėščioms moterims ir žindyvėms Histalgan galima vartoti tik labai tiksliai nustačius indikacijas.

4.7 Poveikis gebėjimui vairuoti ir valdyti mechanizmus

Histalgan gebėjimo vairuoti ir valdyti mechanizmus neveikia

4.8 Nepageidaujamas poveikis

Vartojant Histalgan, iškvepiamame ore gali būti laikinai juntamas česnako kvapas. Kadangi dimetilsulfoksidas plečia kraujagysles, dažnai juntamas laikinas odos deginimas, niežėjimas, atsiranda odos paraudimas. Kartais vaistas gali sukelti alerginę odos reakciją. Sisteminis nepageidaujamas poveikis poveikis, pavyzdžiui, pykinimas, galvos skausmai ir svaigulys, pasireiškia retai.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos