Temos
Hydrocortisonum Polfa
Vaistinis preparatas: Hydrocortisonum Polfa
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Hydrocortisonum Polfa 10 mg/g kremas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 g kremo yra 10 mg hidrokortizono acetato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Kremas.

Kremas yra baltas, vientisas, homogeninis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Dermatozių, kurioms tinka silpno vietinio poveikio gliukokortikoidai, simptominis gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Ne dažniau kaip 1 – 3 kartus per parą plonu kremo sluoksniu reikia patepti ir įtrinti pažeistą odos sritį. Sandarinamuoju tvarsčiu pažeistą vietą galima aprišti tuo atveju, jei gydoma psoriazė arba pažeidimas yra atsparus gydymui.

Dozavimas paaugliams ir pagyvenusiems žmonėms yra vienodas.

Hydrocortisonum Polfa 10 mg/g kremo nerekomenduojama vartoti jaunesniems kaip 12 metų vaikams, nes duomenų apie saugumą nėra.

Maksimali vartojimo trukmė – ne ilgiau kaip dvi savaitės.

Veido odą galima tepti ne ilgiau kaip savaitę.

4.3 Kontraindikacijos

( Padidėjęs jautrumas veikliosioms medžiagoms arba bet kokiai pagalbinei kremo medžiagai.

( Oda pažeista arba užkrėsta infekcijos, įskaitant pūslelinę, spuogus, impetigą, ar atsiradus kojų tarpupirščių grybeliui (atleto pėda).

( Kremu negalima tepti akių arba odos aplink jas.

( Negalima tepti vėžio pažeistos odos.

( Vaikas jaunesnis kaip 12 metų.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Lokaliai vartojant kortikosteroidų, jų gali patekti į sisteminę kraujotaką ir sukelti praeinantį hipofizės, pogumburio ir antinksčių (HPA) sistemos slopinimą, todėl kai kuriems pacientams atsiranda Kušingo sindromas, hiperglikemija ir gliukozurija. Preparato absorbcija į sisteminę kraujotaką didėja tuo atveju, jei vartojama stipresnio poveikio kortikosteroidų, tepamas didelis odos plotas, vartojimo trukmė yra ilga bei patepta sritis aprišama sandarinamuoju tvarsčiu.

Todėl pacientai, vartojantys didelę stipraus poveikio lokalių kortikosteroidų dozę, tepantys didelį odos plotą bei aprišantys jį sandarinamuoju tvarsčiu, turi būti periodiškai tikrinami, ar nepasireiškė HPA sistemos slopinimo. Tam tikslui po antinksčių stimuliacijos AKTH nustatomas kortizolio kiekis šlapime. Jei nustatoma, kad pasireiškė HPA sistemos slopinimas, reikia arba nutraukti vaisto vartojimą, arba retinti jo vartojimą, arba medikamentą keisti silpnesnio poveikio kortikosteroidu.

Nutraukus medikamento vartojimą, HPA sistemos funkcija paprastai greitai ir visiškai sunormalėja. Retais atvejais gali pasireikšti kortikosteroidų nutraukimo požymių ar simptomų, todėl gali prireikti pavartoti sisteminio poveikio kortikosteroidų.

Vaikams vartojant lokalaus poveikio kortikosteroidų, jautrumas ir HPA sistemos slopinimas bei Kušingo sindromas pasireiškia stipriau negu subrendusiems pacientams, kadangi vaikų kūno paviršiaus plotas, lyginant su kūno svoriu, yra didesnis.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos