Temos
KETOSPRAY
Vaistinis preparatas: KETOSPRAY
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

KETOSPRAY 10 % odos purškalas, tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 g preparato yra 100 mg veikliosios medžiagos ketoprofeno. Vienu paspaudimu išpurškiamoje purškalo dozėje (0,2 ml) yra 20 mg ketoprofeno.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. VAISTO FORMA

Odos purškalas, tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Simptominis minkštųjų audinių skausmo ir uždegimo, atsiradusio dėl raiščių patempimo, raumenų pertempimo, distorsijos ar sumušimo, malšinimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusieji ir vyresni, kaip 12 metų vaikai

Tris kartus per parą purkšti po 3—6 išpurškimus ant pažeistos vietos. Gydymo trukmė - ne ilgesnė kaip 7 paros. Išpurkštą preparatą švelniai išsklaidyti ant pažeistos vietos ir palikti nudžiūti.

Didžiausia paros dozė — 18 išpurškimų, atitinkančių 360 mg ketoprofeno.

Senyvi žmonės

Specialių dozavimo reikalavimų pagyvenusiems pacientams nėra.

4.3 Kontraindikacijos

Praeityje buvusi bet kokia fotosensibilizacijos reakcija

Buvusi padidėjusio jautrumo reakcija ketoprofenui, fenofibratui, tiaprofeno, acetilsalicilo rūgščiai ar kitiems NVNU, pasireiškianti astmos, alerginio rinito simptomais

Buvosi odos alerginė reakcija ketoprofenui, tiaprofeno rūgščiai, fenofibratui arba UV spindulių blokatoriams arba kvepalams

Buvimas saulėje, netgi tada, kai yra ūkanota, bei soliariumuose skleidžiami UV spinduliai gydymo metu ir dvi savaites pasibaigus gydymui.

KETOSPRAY draudžiama vartoti jaunesniems kaip 12 metų vaikams.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Nors sisteminis poveikis yra menkas, visgi purškalo reikia atsargiai vartoti ligoniams, kurie serga sunkiu inkstų funkcijos nepakankamumu. Jei gydantis purškalu atsiranda išbėrimas, preparato vartojimą būtina nutraukti.

KETOSPRAY papurkštos vietos negalima aprišti sandarinamuoju tvarsčiu.

Pacientai, sirgę arba sergantys astma ar alergija, KETOSPRAY gali vartoti tik atidžiai prižiūrint gydytojui. KETOSPRAY draudžiama purkšti ant eksudacinės dermatozės, egzemos pažeistų odos vietų, žaizdų ir infekuotų odos pažeidimų. KETOSPRAY negalima purkšti ant gleivinės (burnos, lyties organų ar išangės), į akis ir ausis.

Kiekvieną kartą po vaistinio preparato panaudojimo būtina švariai nusiplauti rankas.

Atsiradus bet kokiai odos reakcijai, įskaitant odos reakciją pavartojus kartu preparatus, kurių sudėtyje yra otokrileno, gydymą reikia nedelsiant nutraukti.

Rekomenduojama pridengiant rūbais saugoti vaistiniu preparatu gydomas vietas viso gydymo metu ir dvi savaites pasibaigus gydymui, norint išvengti fotosensibilizacijos rizikos.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Sąveika mažai tikėtina, nes vartojant lokaliai, serume būna maža preparato koncentracija. Pastebėtasunki sąveika, vartojant didelėmis dozėmis metotreksato kartu su sisteminio poveikio nesteroidiniais vaistais nuo uždegimo, įskaitant ketoprofeną.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos