Temos
Koaguvit
Vaistinis preparatas: Koaguvit
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Koaguvit 10 mg/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml tirpalo yra 10 mg fitomenadiono.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Profilaktika ir gydymas kraujavimo, sukelto dėl vitamino K hipovitaminozės ar avitaminozės sumažėjusio kraujo krešėjimo, hemoraginių komplikacijų, gydant netiesioginiais antikoaguliantais (Pelantanu, Pelantanetu), esant sumažėjusiam kraujo krešėjimui po ilgalaikės tulžies takų obstrukcijos, žarnyno ligoms su malabsorbcijos sindromu, po ilgalaikio gydymo antibiotikais, sulfonamidais ir salicilatais, sumažėjusiam kraujo krešėjimui pradinėse kepenų cirozės stadijose. Gali būti skiriamas prieš gimdymą motinos ir naujagimio kraujavimo profilaktikai, naujagimio kraujavimams gydyti.

Chirurgijoje ilgai trunkantiems tulžies takų drenažams ir priešoperaciniam ligonių su sumažėjusiu kraujo krešėjimu paruošimui.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

a) Dozavimas vaikams

Kraujavimai naujagimiams: jei reikia, Koaguvit yra skiriamas motinai 48 valandas prieš numatomą gimdymą (vėliausiai 2 valandas prieš gimdymą). Leidžiama 1-2 ampulės Koaguvit į raumenis motinai arba naujagimiui iškart po gimimo į raumenis (dozė neturi viršyti l mg). Sunkiais atvejais naujagimiui gali būti skiriama antra ir trečia dozė, geriau lašais su pienu.

Rekomenduojamos dozės vaikams

Naujagimiams: ne daugiau kaip l mg;

Kūdikiams iki l metų amžiaus: 1-2,5 mg;

1-6 metų. amžiaus vaikams: 2,5-5 mg;

6-15 metų vaikams: 5-10 mg.

Vaistas visuomet leidžiamas į raumenis.

b) Dozavimas suaugusiems

Kraujavimas po netiesioginių antikoaguliantų vartojimo:

Sunkiais atvejais yra skiriama po 10-20 mg (1-2 ampules ) Koaguvit, praskiesto 5-10 ml vandeniu injekcijoms arba 5% gliukozės tirpalu. Vaistas yra leidžiamas lėtai į veną. Jeigu kraujavimas nesustoja, dozę galima kartoti po 3-4 valandų. Ekstriniais atvejais gali reikėti šviežio kraujo infuzijos. Ne tokio svarbumo atvejais Koaguvit yra geriamas (lašais) arba leidžiamas į raumenis. Visuomet reikia pagalvoti apie ilgalaikį vitamino K1 poveikį, ypač vartojant dideles jo dozes ir tuo pat metu nutraukianti gydymą geriamais antikoaguliantais. Didžiausias poveikis gali pasireikšti praėjus 24 valandoms, kuomet gali būti negeidžiamas kraujo keršumo padidėjimas. Todėl reikia apgalvoti vaisto vartojimo dozes, geriau jį skirti geriamą arba leisti į raumenis, ir geriau mažesnėmis dozėmis, nes kitaip yra tromboembolinių komplikacijų grėsmė ligoniui dėl staigaus krešėjimo faktorių kiekio padidėjimo.

Kraujavimo tulžies latakuose ir esant kepenų ligoms profilaktika ir gydymas:

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos