Temos
Metformin Worwag
Vaistinis preparatas: Metformin Worwag
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Metformin Worwag 1000 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 1000 mg metformino hidrochlorido, atitinkančio 780 mg metformino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengta tabletė

Plėvele dengta tabletė yra baltos spalvos, pailgos formos, su vagele vienoje pusėje ir gilia laužimo linija kitoje (laužomoji tabletė). Tabletę galima padalyti į dvi lygias dalis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

II tipo cukrinio diabeto gydymas; ypač antsvorio turintiems asmenims, kai vien tik dieta ir fiziniu krūviu nepavyksta reikiamai koreguoti gliukozės kiekio kraujyje.

Suaugusiesiems vaistinio preparato galima skirti vieno arba kartu su kitais geriamaisiais vaistais nuo cukrinio diabeto ar insulinu.

Vyresniems kaip 10 metų vaikams ir paaugliams metformino hidrochlorido galima skirti vieno arba kartu su insulinu.

II tipo cukriniu diabetu sergantiems ir antsvorio turintiems suaugusiems asmenims, kuriems dieta buvo neveiksminga, metformino hidrochloridas yra pirmojo pasirinkimo vaistas cukrinio diabeto komplikacijų dažniui mažinti (žr. 5.1 skyrių).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Suaugusiesiems

Monoterapija ir deriniai su kitais per burną vartojamais vaistais nuo cukrinio diabeto

Įprastinė pradinė dozė yra po pusę plėvele dengtos tabletės, kurioje yra 1000 mg metformino hidrochlorido, 2 arba 3 kartus per parą valgio metu arba pavalgius.

Po 10–15 dienų dozę reikia koreguoti atsižvelgiant į gliukozės kiekį kraujyje. Virškinimo trakte vaistas toleruojamas geriau, jei dozė didinama laipsniškai.

Didžiausia rekomenduojama paros dozė yra 3 g metformino hidrochlorido.

Jei anksčiau per burną vartotas vaistas nuo cukrinio diabeto keičiamas į metformino hidrochloridą, iš pradžių baigiamas vartoti ankstesnis vaistas ir tik tuomet skiriama metformino hidrochlorido aukščiau nurodytomis dozėmis.

Vartojimas kartu su insulinu

Norint geriau kontroliuoti gliukozės kiekį kraujyje, metformino hidrochlorido ir insulino galima vartoti kartu. Įprastinė pradinė dozė yra po pusę plėvele dengtos tabletės, kurioje yra 1000 mg metformino hidrochlorido, 2 arba 3 kartus per parą, o insulino dozuojama atsižvelgiant į gliukozės kiekį kraujyje.

Senyviems pacientams

Senyvų pacientų inkstų veikla dažnai būna sutrikusi, todėl metformino hidrochlorido dozavimas turi būti koreguojamas įvertinus inkstų funkciją. Dėl šios priežasties ją būtina reguliariai tirti (žr. 4.4 skyrių).

Vyresniems kaip 10 metų vaikams ir paaugliams

Monoterapija ir derinys su insulinu

Įprastinė pradinė dozė yra po pusę plėvele dengtos tabletės, kurioje yra 1000 mg metformino hidrochlorido, kartą per parą valgio metu arba pavalgius.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos