Temos
PABAL
Vaistinis preparatas: PABAL
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

PABAL 100 mikrogramų/ml injekcinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml yra 100 mikrogramų karbetocino.

(Oksitocininis aktyvumas ( maždaug 50 TV/ampulėje).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis tirpalas.

Tirpalas yra skaidrus, bespalvis.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gimdos atonijos profilaktika po cezario pjūvio operacijos, kuomet taikoma epiduralinė arba spinalinė nejautra.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Į švirkštą reikia įtraukti 1 ml PABAL tirpalo, kuriame yra 100 mikrogramų karbetocino, ir injekuoti tik į veną, tinkamai gydytojui prižiūrint ligoninėje.

PABAL galima lėtai, ilgiau kaip per 1 minutę injekuoti tik po naujagimio išėmimo cezario pjūvio operacijos metu. Jo būtina leisti kuo greičiau po naujagimio išėmimo, geriau prieš placentos pašalinimą. PABAL galima leisti tik vieną kartą. Kitos dozės injekuoti negalima.

4.3 Kontraindikacijos

( Nėštumo laikotarpis, gimdymo laikotarpis (tol, kol naujagimis neužgimsta).

( Gimdymo veiklos sukėlimas.

( Padidėjęs jautrumas karbetocinui, oksitocinui arba bet kuriai pagalbinei PABAL medžiagai.

( Inkstų ar kepenų liga.

( Preeklampsija arba eklampsija.

( Sunkus širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimas.

( Epilepsija.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Karbetocinu galima gydyti tik gerai įrengtame akušerijos skyriuje, kuriame visą laiką yra patyrusių ir kvalifikuotų darbuotojų.

Gimdymo laikotarpiu karbetocino negalima leisti tol, kol naujagimis neužgimęs, kadangi vienos dozės, į veną sušvirkštos iš karto, gimdos tonusą padidinantis poveikis trunka kelias valandas. Tai ženklus skirtumas greitam poveikio silpnėjimui, pasireiškiančiam po oksitocino infuzijos nutraukimo.

Jeigu suleidus karbetocino kraujavimas iš gimdos nesustoja, reikia išsiaiškinti priežastį (pavyzdžiui, placentos fragmentų buvimas gimdoje, nepakankamas jos išsivalymas ar atsistatymas, kraujo krešėjimo sutrikimas).

Karbetocino galima injekuoti tik vieną kartą. Jis turi būti švirkščiamas lėtai, ilgiau kaip per 1 minutę. Jeigu gimdos hipotonija ar atonija išsilaiko ir dėl to labai kraujuoja, reikia apsvarstyti papildomo gydymo oksitocinu ir (arba) ergometrinu galimybę. Duomenų apie papildomų karbetocino dozių injekavimą arba vaistinio preparato leidimą po gydymo oksitocinu besitęsiančios gimdos atonijos atveju nėra.

Tyrimų su gyvūnais duomenys rodo, kad karbetocinui būdingas šioks toks antidiurezinis aktyvumas (kraujagysles sutraukiantis aktyvumas ( ( 0,025 TV/ml), todėl negalima atmesti hiponatremijos pasireiškimo, ypač pacientėms, kurioms į veną leidžiamas didelis intraveninių skysčių kiekis. Kad būtų galima apsaugoti nuo traukulių ir komos pasireiškimo, reikia sekti, ar neatsiranda ankstyvųjų simptomų: mieguistumo, apatijos ir galvos skausmo.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos