Temos
NALOXONUM WZF Polfa
Vaistinis preparatas: NALOXONUM WZF Polfa
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

NALOXONUM WZF Polfa 400 mikrogramų /ml injekcinis/infuzinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 ml tirpalo (ampulėje) yra 400 mikrogramų naloksono hidrochlorido (naloksono hidrochlorido dihidrato pavidalu).

Pagalbinė medžiaga: 1 ml tirpalo yra 3,36 mg natrio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis/infuzinis tirpalas

Tirpalas yra skaidrus, bespalvis, be matomų dalelių.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Visiškas ar dalinis natūralių ar sintetinių opioidų bei opioidinių receptorių dalinių agonistų-antagonistų sukelto CNS slopinimo, ypač kvėpavimo slopinimo, šalinimas.

Diagnozės patikslinimas įtarus, jog yra ūminis opioidų perdozavimas arba intoksikacija.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Šio vaistinio preparato galima vartoti į veną, po oda ar raumenis arba infuzuoti į veną.

Naloksono hidrochlorido po oda ar į raumenis galima vartoti tik tuo atveju, jei į veną preparato vartoti negalima.

Greičiausias poveikis pasireiškia, kai preparato švirkščiama į veną, todėl toks vartojimo būdas rekomenduojamas ūminiais atvejais.

Jei naloksono hidrochlorido vartojama po oda ar į raumenis, būtina turėti omenyje, kad poveikis prasideda lėčiau, nei vaistinio preparato vartojimo į veną atveju, tačiau poveikis užtrunka ilgiau. Naloksono hidrochlorido poveikio trukmė priklauso nuo dozės bei vartojimo būdo ir trunka nuo 45 minučių iki 4 valandų.

Be to, būtina turėti omenyje, kad po oda ar į raumenis vartojama dozė, sukelianti reikiamą poveikį, paprastai būna didesnė, nei vartojama į veną. Dozė kiekvienam pacientui turi būti parenkama individualiai.

Kadangi kai kurių opioidų poveikis gali trukti ilgiau nei naloksono hidrochlorido, pacientą būtina nuolat stebėti ir, jei reikia, skirti kartotines dozes.

Visiškas ar dalinis natūralių ar sintetinių opioidų bei opioidų - dalinių agonistų-antagonistų, sukelto CNS slopinimo, ypač kvėpavimo slopinimo, šalinimas

Suaugę žmonės

Kiekvienam pacientui parenkama tokia dozė, kuri sukelia optimalią kvėpavimo funkcijos reakciją, išlaikant adekvačią analgeziją. Paprastai į veną pakanka suleisti 0,10,2 mg naloksono hidrochlorido, jei reikia, papildomai į veną kas 23 min. galima leisti 0,1 mg dozę tol, kol atsiras patenkinamas kvėpavimas bei sąmonė. 12 val. laikotarpyje gali reikėti sušvirkšti papildomą dozę (tai priklauso nuo veikliosios medžiagos, kurios poveikį norima neutralizuoti, pobūdžio (trumpalaikio poveikio ar lėto atpalaidavimo), suvartotos dozės, vartojimo laiko ir būdo).

Kitas vartojimo būdas (jis tinka, jei opioido poveikio trukmė būna ilgesnė, nei į veną sušvirkšto naloksono hidrochlorido) yra 0,4 mg NALOXONUM WZF Polfa infuzija į veną.

Infuzijos greitis kiekvienam pacientui parenkamas individualiai ir priklauso nuo reakcijos į greitai į veną sušvirkštą (boliusu) dozę bei reakcijos į intraveninę infuziją (žr. 6.6 skyrių).

Vaikai ir paaugliai

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos