Temos
OXYTOCIN-RICHTER
Vaistinis preparatas: OXYTOCIN-RICHTER
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

OXYTOCIN-RICHTER 5 TV/ml injekcinis/infuzinis tirpalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename ml tirpalo (vienoje ampulėje) yra 5 TV oksitocino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Injekcinis/infuzinis tirpalas.

Skaidrus, be matomų dalelių, bespalvis tirpalas.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gimdymo sužadinimas esant medicininėms priežastims.

Gimdymo veiklos skatinimas pirmuoju ir antruoju gimdymo laikotarpiais, jei gimdymas užsitęsia ar susilpnėja gimdos tonusas ir jos veikla.

Gimdos hipotonijos šalinimas, kraujavimo po gimdymo stabdymas.

Kraujavimo profilaktika ir stabdymas Cezario pjūvio operacijos metu, pašalinus placentą.

Pagalbinis gydymas esant daliniam ar neišvengiamam abortui.

Vaisiaus – placentos būklės įvertinimas rizikingo nėštumo metu (bandomasis oksitocino mėginys).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Preparato dozė nustatoma individualiai, atsižvelgiant į motinos ir vaisiaus reakciją. Žemiau nurodytas įprastas dozavimas atsižvelgiant į indikacijas.

Gimdymo veiklos sužadinimas ir skatinimas:

Gimdymo veiklai sužadinti ir skatinti vienintelis priimtinas būdas yra lašinė infuzija į veną. Būtina atidžiai stebėti infuzijos greitį. Kad gimdymo sužadinimas ir skatinimas šiuo preparatu būtų saugus, privalu naudoti infuzijų pompą arba kitokį prietaisą ir dažnai stebėti gimdos susitraukimo jėgą bei vaisiaus širdies susitraukimų dažnį. Jei gimdos susitraukimai pernelyg sustiprėja, infuziją reikia staigiai baigti: tuomet stimuliuojamasis oksitocino poveikis greit susilpnėja.

Tokiu atveju į veną reikia pradėti lašinti tirpalo, kuriame nėra oksitocino. Reikia skirti fiziologinio elektrolitų tirpalo.

Įprastinis oksitocino tirpalas infuzijai ruošiamas taip: vienos 1 ml ampulės turinys (5TV) aseptinėmis sąlygomis supilamas į infuzijų butelį, kuriame yra 1000 ml nehidratinio skiediklio. Kad tirpalai gerai susimaišytų, butelį reikia pasukioti. Tam, kad infuzijos greitį būtų galima reguliuoti, paruoštą (bespalvį, skaidrų, be matomų dalelių) tirpalą reikia lašinti naudojant infuzijų pompą arba kitą prietaisą.

Pradinė dozė turi būti nedidesnė kaip 0,5-4 milivienetai per minutę. Dozę galima palaipsniui didinti kas 20-40 minučių po 1-2 milivienetus per minutę, kol gimda pradės tinkamai susitraukinėti. Kai gimdos susitraukimų dažnis tinkamas (panašus į tokį, koks būna normalaus gimdymo metu), vaisiaus būklė normali ir gimdos kaklelis atsidaro iki 4-6 cm, oksitocino infuzijos greitį galima mažinti panašiu būdu. Jei gimdymas skatinamas sulaukus normalaus gimdymo termino, infuzijos greitį reikia didinti atsargiai, retai kada prireikia lašinti daugiau kaip 8-9 milivienetus per minutę. Jei gimdymas skatinamas iki normalaus gimdymo termino, gali tekti lašinti greičiau, retkarčiais - daugiau kaip 20 milivienetų per minutę.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos