Temos
Premandol
Vaistinis preparatas: Premandol
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Premandol 2,5 mg/ml tepalas

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

1 g tepalo yra 2,5 mg prednizolono acetato.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyrelyje

3. VAISTO FORMA

Tepalas

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Premandol tepalas vartojamas sausai, pleiskanojančiai, bet neinfekuotai pažeistai jautriai odai (pavyzdžiui, veido) gydyti, jei reikia gliukokortikoidų, taip pat įvairių priežasčių sukeltai poūmei ir lėtinei neinfekuotai egzemai (pavyzdžiui, neurodermitui) gydyti. Premandol tepalu galima tęsti gydymą, pradėtą kitu preparatu (gydant pakopomis ir intervalais).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Įprastinis dozavimas

Gydymo pradžioje Premandol tepalo reikia įtrinti į odą 1 - 2 kartus per dieną, vėliau - 1 kartą per dieną. Ilgai (ilgiau kaip 3 savaites) gydyti galima tik reguliariai kontroliuojant gydytojui.

Specialus dozavimas

Kai efektas pakankamas, premandolį galima pakeisti kitu lokaliai veikiančiu preparatu, kuriame nėra veikliosios medžiagos, pavyzdžiui ekscipialio migdolų aliejaus tepalu (jis yra Premandol tepalo pagrindas). Juo galima gydyti ir toliau.

4.3 Kontraindikacijos

Kaip ir visi gryni dermatologiniai preparatai, kurių sudėtyje yra kortikoidų, Premandol vartoti negalima, sergant odos infekcinėmis ligomis, sukeltomis virusų, bakterijų, tarp jų tuberkuliozės mikobakterijų, grybelių, jei yra reakcija po skiepų, apyburnio odos uždegimas, taip pat tuo atveju, jei odoje yra opų, paprastųjų bei rožinių spuogų. Jo negalima vartoti, jei yra padidėjęs jautrumas tepalo sudėtyje esančioms medžiagoms.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Premandol negalima tepti šalia odos ir gleivinės sandūros, kadangi gali rezorbuotis didesnis preparato kiekis. Vaistą reikia atsargiai tepti apie akis. Jei galima, Premandol be pertraukos reikėtų vartoti ne ilgiau kaip 2 - 3 savaites. Kortikosteroidai gali maskuoti alerginės odos reakcijos, kurią gali sukelti tepalo sudėtyje esančios medžiagos, simptomus. Pacientui reikia paaiškinti, kad jis vaistą vartotų tik savo ligai gydyti ir neduotų jo kitam ligoniui.

4.5 Sąveika su kitais vaistiniais preparatais ir kitokia sąveika

Prednizolonas gali susilpninti kartu lokaliai vartojamų steroidinės struktūros antibiotikų (fuzidino rūgšties) ir chemoterapinių vaistų, kuriuose yra ketvirtinės amonio druskos, poveikį.

4.6 Nėštumo ir žindymo laikotarpis

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos