Temos
Proindap
Vaistinis preparatas: Proindap
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Proindap 2,5 mg kapsulės

KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje kapsulėje yra 2,5 mg indapamido.

Pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

VAISTO FORMA

Kapsulė.

KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Indapamidas yra vartojamas suaugusiųjų pirminei hipertenzijai gydyti.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Įprasta paros dozė yra 1 kapsulė (2.5 mg). Kapsulę reikia nuryti nekramtytą, užsigeriant vandeniu.

Proindap galima derinti su kitais antihipertenziniais vaistais, išskyrus diuretikus. Tuo atveju, jei gydymas nėra pakankamas, geriau kartu vartoti kitą antihipertenzinį vaistą, o ne didinti Proindap dozę.

Kontraindikacijos

Padidėjęs jautrumas sulfonamidams arba kitoms sudėtinėms vaisto dalims.

Sunkus kepenų ar inkstų nepakankamumas.

Nėštumas ir laktacija

Šio vaisto negalima vartoti pacientams, kuriems nustatytas retas paveldimas sutrikimas – Lapp laktazės stygius arba gliukozės ir galaktozės malabsorbcija.

4.4 Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės

Tiazidiniai diuretikai gali sukelti hepatinę encefalopatiją ligoniams, sergantiems kapenų nepakankamumu. Tokiu atveju gydymą reikia nedelsiant nutraukti.

Natrio koncentracija plazmoje

Prieš pradedant gydymą reikia nustatyti natrio koncentraciją kraujo plazmoje, o vėliau reguliariai ją tikrinti. Kiekvienas gydymas diuretikais gali sukelti hiponatremiją, kartais su labai sunkiais padariniais. Natrio koncentracijos plazmoje sumažėjimas iš pradžių gali būti besimptomis, todėl būtina, ypač vyresnio amžiaus paceintams sergantiems kepenų ciroze reguliariai tikrinti natrio koncentraciją kraujo plazmoje.

Kalio koncentracija plazmoje

Ilgalaikis gydymas tiazidais ar panašiais diuretikais sukelia kalio išeikvojimo ir hipokalemijos išsivystymo riziką. Hipokalemijos išsivystymo (kalio koncentracija mažesnė kaip 3,4 mmol/l) būtina vengti vyresnio amžiaus pacientams, taip pat pacientams, prastai besimaitinantiems, tuo pat metu vartojantiems daugiau vaistų, sergantiems ciroze, turintiems pabrinkimų ir ascitą, sergantiems koronarine širdies liga ir širdies nepakankamumu, nes jiems yra padidėjusi aritmijų grėsmė (hipokalemija padidina toksinį rusmenės glikozidų poveikį širdžiai). Aritmijų grėsmė yra didesnė ligoniams, kurių ilgas QT intervalas, nesvarbu, ar tai būtų įgimtas dalykas, ar jatrogeninių priežasčių sukeltas atvejis. Hipokalemija, o taip pat ir bradikardija yra polinkis sunkioms aritmijoms išsivystyti, dažniausiai gresiančiomis mirtimi „torsade de pointes“. Visais minėtais atvejais reikia dažniau tikrinti kalio koncentraciją kraujo plazmoje. Pirmą kartą kalio koncentracija kraujo plazmoje turi būti nustatyta pirmąją gydymo savaitę. Išsivysčius hipokalemijai reikia imtis atitinkamų priemonių.

Kalcio koncentracija kraujyje

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos