Temos
Relenza
Vaistinis preparatas: Relenza
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Relenza 5 mg/dozėje inhaliaciniai dozuoti milteliai

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje inhaliacinių miltelių dozėje (vienoje lizdinės plokštelės dozėje) yra 5 mg zanamiviro. Kiekvienoje inhaliuotoje dozėje (vaisto kiekyje, kuris įkvepiamas per Diskhaler kandiklį) yra 4 mg zanamiviro.

Pagalbinė medžiaga: laktozė monohidratas (apie 20 mg, kuriame yra pieno baltymų).

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Inhaliaciniai dozuoti milteliai

Balti arba balkšvi milteliai.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Gripo gydymas

A ir B gripo gydymas suaugusiems žmonėms ir vaikams ((5 metų), kuriems pasireiškia tipiški gripo simptomai ir gripas yra išplitęs visuomenėje.



Gripo prevencija

Poekspozicinė A ir B gripo profilaktika suaugusiems žmonėms ir vaikams ((5 metų) po kontakto su sergančiu asmeniu, kuriam diagnozė patvirtinta kliniškai (5-11 metų vaikams žr. 5.1 skyrių). Išimtiniais atvejais A ir B gripo sezoninė profilaktika, esant ligos protrūkiui visuomenėje (pvz., kai vakcina neatitinka plintančio gripo padermės ir kyla pandemija).

Relenza nepakeičia skiepijimo nuo gripo. Tinkamas Relenza vartojimas gripo prevencijai turi būti nustatytas individualiai, atsižvelgiant į aplinkybes ir į populiaciją, kuriai reikalinga apsauga.

Antivirusinių preparatų vartojimas gripui gydyti ir jo prevencijai turi remtis oficialiomis rekomendacijomis, epidemiologine situacija ir ligos įtaka skirtingose geografinėse srityse ir pacientų populiacijose.

Dozavimas ir vartojimo metodas

Inhaliuojamuosius vaistus, pvz., vaistus nuo astmos, reikėtų vartoti prieš inhaliuojant Relenza (žr. 4.4 skyrių).

Gripo gydymas

Gydymą reikėtų pradėti kuo greičiau: suaugusiems žmonėms – per 48 valandas nuo simptomų pradžios, vaikams – per 36 valandas nuo simptomų pradžios.

Relenza skirtas per burną inhaliuoti į kvėpavimo takus, naudojant tam skirtą Diskhaler įtaisą. Kiekvienai inhaliacijai reikia vartoti po vieną atskirą lizdinės plokštelės dozę.

Rekomenduojama Relenza dozė nuo gripo suaugusiems žmonėms ir vyresniems kaip 5 metų vaikams yra dvi inhaliacijos (2 x 5 mg) du kartus per parą penkias dienas. Taigi bendra inhaliuoto vaistinio preparato paros dozė yra 20 mg.

Gripo profilaktika

Poekspozicinė profilaktika

Po artimo kontakto su sergančiu asmeniu rekomenduojama profilaktinė Relenza dozė yra dvi inhaliacijos (2 x 5 mg) vieną kartą per parą 10 dienų. Gydymą reikėtų pradėti kuo greičiau ir per 36 valandas nuo kontakto su užsikrėtusiu asmeniu.

Sezoninė profilaktika

Kilus gripo protrūkiui visuomenėje, rekomenduojama profilaktinė Relenza dozė yra dvi inhaliacijos (2 x 5 mg) vieną kartą per parą iki 28 dienų.

Dozavimas esant inkstų ar kepenų veiklos sutrikimui: dozės korekcija nebūtina (žr. 5.2 skyrių).

Dozavimas vyresnio amžiaus asmenims: dozės korekcija nebūtina (žr. 5.2 skyrių).

4.3 Kontraindikacijos

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos