Temos
Remifentanil Kabi
Vaistinis preparatas: Remifentanil Kabi
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Remifentanil Kabi 1 mg milteliai injekcinio ar infuzinio tirpalo koncentratui

Remifentanil Kabi 2 mg milteliai injekcinio ar infuzinio tirpalo koncentratui

Remifentanil Kabi 5 mg milteliai injekcinio ar infuzinio tirpalo koncentratui

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Viename buteliuke yra 1 mg remifentanilio, remifentanilio hidrochlorido pavidalu.

Viename buteliuke yra 2 mg remifentanilio, remifentanilio hidrochlorido pavidalu.

Viename buteliuke yra 5 mg remifentanilio, remifentanilio hidrochlorido pavidalu.

Jei vaistinis preparatas ruošiamas taip, kaip rekomenduojama, kiekviename Remifentanil Kabi mililitre yra 1 mg remifentanilio.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Milteliai injekcinio ar infuzinio tirpalo koncentratui.

Balti, balkšvi arba gelsvi kompaktiniai milteliai.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Skausmo malšinimas bendrosios anestezijos sukėlimo ir (arba) palaikymo metu.

Intensyviosios terapijos skyriuje gydomų 18 metų ir vyresnių pacientų, kuriems daromas dirbtinis kvėpavimas, skausmo malšinimas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Remifentanilis vartojamas tik skyriuje, kuriame yra kvėpavimo ir širdies bei kraujagyslių sistemos funkcijos sekimo ir palaikymo įranga. Medikamento gali leisti tik medikas, turintis specialių anestetikų injekavimo įgūdžių, sugebantis atpažinti ir valdyti stipraus poveikio opioidų nepageidaujamą poveikį, įskaitant širdies bei kvėpavimo veiklos gaivinimą. Toks medikas privalo mokėti prižiūrėti kvėpavimo takus ir daryti dirbtinį kvėpavimą.

Remifentanilio būtina nepertraukiamai infuzuoti į veną kalibruoto infuzijų prietaiso linija, kuria infuzuojama greitai, arba atskira infuzijų linija. Infuzijos linija turi būti sujungta su į veną įkišta venos kaniule arba būti arti jos tiek, kad kuo mažesnis būtų taip vadinamas negyvasis tarpas (žr. 6.6 skyriuje papildomą informaciją, įskaitant lenteles, kuriose nurodyta, kaip palaipsniui dozuoti nuo kūno svorio priklausomą remifentanilio dozę ligoniams, kuriems reikia sukelti anesteziją).

Reikia rūpestingai prižiūrėti, kad infuzijos linija neužsikimštų arba neatsijungtų. Po pavartojimo infuzijos liniją reikia tinkamai išvalyti, kad neliktų remifentanilio tirpalo likučių (žr. 4.4 skyrių). Siekiant išvengti netinkamo medikamento suleidimo, intraveninę infuzijų linijos sistemą reikia atjungti tik nutraukus medikamento infuziją.

Remifentanilio galima leisti tiksline kontroliuojamąja infuzija (TKI), kuri atliekama patvirtintu infuzijų prietaisu, kuriame yra įdiegtas Minto farmakokinetinis modelis, susijęs su amžiaus ir liesosios kūno masės (LKM) pokyčiais.

Refimentalinio galima injekuoti tik į veną, jo draudžiama injekuoti į epiduralinį arba subarachnoidinį smegenų tarpą (žr. 4.3 skyrių).

Skiedimas

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos