Temos
Rivastigmin Orion
Vaistinis preparatas: Rivastigmin Orion
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA



1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Rivastigmin Orion 1,5 mg kietos kapsulės

Rivastigmin Orion 3 mg kietos kapsulės

Rivastigmin Orion 4,5 mg kietos kapsulės

Rivastigmin Orion 6 mg kietos kapsulės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Kiekvienoje kapsulėje yra rivastigmino vandenilio tartrato, atitinkančio 1,5 mg, 3,0 mg, 4,5 mg arba 6,0 mg rivastigmino.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6.1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Kieta kapsulė.

1,5 mg kapsulės. Nuo beveik baltos iki šviesiai gelsvos spalvos milteliai kietoje želatinos kapsulėje, kurios gaubtelis ir korpusas yra geltonos matinės spalvos.

3 mg kapsulės. Nuo beveik baltos iki šviesiai gelsvos spalvos milteliai kietoje želatinos kapsulėje, kurios gaubtelis ir korpusas yra oranžinės matinės spalvos.

4,5 mg kapsulės. Nuo beveik baltos iki šviesiai gelsvos spalvos milteliai kietoje želatinos kapsulėje, kurios gaubtelis ir korpusas yra raudonos matinės spalvos.

6 mg kapsulės. Nuo beveik baltos iki šviesiai gelsvos spalvos milteliai kietoje želatinos kapsulėje, kurios gaubtelis yra raudonos matinės spalvos ir korpusas – oranžinės matinės spalvos.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

Terapinės indikacijos

Lengvos ar vidutinio sunkumo Alzheimerio demencijos simptominis gydymas.

Pacientų, sergančių idiopatine Parkinsono liga, lengvos ar vidutinio sunkumo demencijos simptominis gydymas.

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Gydymą gali paskirti ir kontroliuoti tik gydytojas, turintis Alzheimerio demencijos ar su Parkinsono liga susijusios demencijos diagnozavimo ir gydymo patirties.

Liga diagnozuojama tik pagal nustatytus kriterijus. Pacientą gydyti rivastigminu galima pradėti tik tada, kai yra jį globojantis žmogus, galintis kontroliuoti, kad vaistinis preparatas būtų reguliariai vartojamas.

Rivastigminas vartojamas du kartus per parą, ryte ir vakare, valgio metu. Nuryjama visa kapsulė.

Pradinė dozė. 1,5 mg du kartus per parą.

Dozės parinkimas. Rekomenduojama pradinė dozė yra 1,5 mg du kartus per parą. Jei ši dozė gerai toleruojama, ne greičiau kaip po dviejų gydymo savaičių ji gali būti padidinta iki 3 mg du kartus per parą. Jei mažiausiai dvi savaites dozė gerai toleruojama, ji gali būti padidinama iki 4,5 mg ir iki 6 mg du kartus per parą.

Pasireiškusios nepageidaujamos reakcijos (pvz., pykinimas, vėmimas, pilvo skausmas ar sumažėjęs apetitas), kūno svorio mažėjimas ar ekstrapiramidinių simptomų pablogėjimas (pvz., tremoras) pacientams, sergantiems su Parkinsono liga susijusia demencija, gali susilpnėti praleidus vieną ar kelias vaisto dozes. Jei nepageidaujamos reakcijos neišnyksta, paros dozę laikinai reikia sumažinti iki ankstesniosios gerai toleruotos dozės arba galima nutraukti gydymą.

Palaikomoji dozė. Veiksminga vaisto dozė yra nuo 3 mg iki 6 mg du kartus per parą. Didžiausiam gydomajam poveikiui gauti turi būti skiriama palaikomoji, didžiausia geriausiai toleruojama, dozė. Rekomenduojama didžiausia paros dozė yra po 6 mg du kartus per parą.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos