Temos
Simvacor
Vaistinis preparatas: Simvacor
Puslapis: 1


PREPARATO CHARAKTERISTIKŲ SANTRAUKA

1. VAISTINIO PREPARATO PAVADINIMAS

Simvacor 10 mg plėvele dengtos tabletės

Simvacor 20 mg plėvele dengtos tabletės

2. KOKYBINĖ IR KIEKYBINĖ SUDĖTIS

Vienoje plėvele dengtoje tabletėje yra 10 mg arba 20 mg simvastatino.

Pagalbinė medžiaga: laktozės monohidratas.

Simvacor 10 mg plėvele dengtos tabletės: 95,2 mg laktozės monohidrato.

Simvacor 20 mg plėvele dengtos tabletės: 190 mg laktozės monohidrato.

Visos pagalbinės medžiagos išvardytos 6. 1 skyriuje.

3. FARMACINĖ FORMA

Plėvele dengtos tabletės.

10 mg plėvele dengta tabletė yra šviesiai raudona, ovali, išgaubta, su įranta, vienoje pusėje yra užrašas “SIM 10”.

20 mg plėvele dengta tabletė yra oranžinė, ovali, išgaubta, su įranta, vienoje pusėje yra užrašas “SIM 20”.

Tabletę galima padalyti į dvi lygias puses.

4. KLINIKINĖ INFORMACIJA

4.1 Terapinės indikacijos

Hipercholesterolemija Kaip papildoma priemonė pirminei hipercholesterolemijai arba mišriai dislipidemijai gydyti kartu su dieta, kai vien dietos ar kitokių nefarmakologinių priemonių (pvz., fizinio krūvio, svorio mažinimo) nepakanka.

Kaip papildoma priemonė homozigotinei šeiminei hipercholesterolemijai gydyti kartu su dieta ir kitomis lipidų kiekį mažinančiomis priemonėmis (pvz., mažo tankio lipidų afereze), ar kai toks gydymas netinka.

Širdies ir kraujagyslių ligų profilaktika Pacientų, sergančių aiškia širdies ir kraujagyslių sistemos aterosklerozės sukelta liga ar cukriniu diabetu, kai cholesterolio kiekis normalus arba padidėjęs, sergamumui ir mirtingumui mažinti, skiriant vaistinio preparato, kaip papildomos priemonės, kartu su kitų rizikos faktorių korekcija bei širdies ir kraujagyslių sistemą saugančiu gydymu (žr. 5.1 skyrių).

4.2 Dozavimas ir vartojimo metodas

Paros dozė yra 5-80 mg, kurią reikia išgerti vieną kartą vakare. Prireikus dozė koreguojama ne dažniau kaip kas 4 savaitės. Didžiausia paros dozė – 80 mg. Ją reikia gerti kartą per parą, vakare. 60 mg ir 80 mg dozė rekomenduojama tik tiems pacientams, kuriems yra sunki hipercholesterolemija ir didelė širdies ir kraujagyslių sistemos sutrikimų rizika.

Hipercholesterolemija Prieš pradedant simvastatino vartojimą ir jo metu pacientas turi laikytis įprastinės cholesterolio kiekį plazmoje mažinančios dietos. Paprastai simvastatino pradinė paros dozė yra 10-20 mg. Ją reikia gerti kartą per parą, vakare. Jei pacientui būtina smarkiai sumažinti mažo tankio lipoproteinų cholesterolio kiekį (daugiau kaip 45 %), gydymą galima pradėti 20-40 mg paros doze, kurią reikia gerti iš karto vakare. Prireikus dozę reikia koreguoti aukščiau aprašytu metodu.

Kitas puslapis >>>


Vaistų ir ligų katalogas   Kontaktai

Vaistai, ligos, sveikata, kainos